RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se sirkuset som sier sex

Foto: epa/scanpix
Sist oppdatert:
Verdens fremste designere viser seg frem i London, og bruker gjerne billige triks for å få oppmerksomhet. Se bildene.

(SIDE2): Det hele startet søndag, med supermodellen Linda Evanglista som en av spydspissene under den offisielle åpningen av London Fashion Week 2005.

  • Se bildespesial nederst i saken

En av dem som lot seg sjarmere av den langbeinte, var borgermesteren i London, Ken Livingstone, som endte med å innrømme at han gjerne bruker lebestift. For alle er litt pyntesyke når motefashionataen viser seg.

Miss Piggy i design
Den mest pyntesyke innen humorens verden, er nok Miss Piggy fra The Muppet Show. Hun var derfor behørig til stede under Julien MacDonald sin visning åpningsdagen.

- Hun elsker Julien, han designet kjolen hennes, sa en talsmann for den ferme grisen.

Dristig
Men det som vekket mest oppsikt, og fikk det til å gå i ball hos fotografene, var en dristig, glitrende kreasjon som på sitt beste kan vurderes som en lite vannfast badedrakt.

MacDonald viste også noen lekre bikinier som egner seg best med strutseboa på et vannfritt poolparty. Vakkert.

9000 og kjendiser
London Fashion Week er Englands største motesirkus.I perioden frem til torsdag kommer både nye designere og de mer etablerte til å få vise seg frem. I tillegg kommer de store kleskjedene som også holder stands og moteshow. Temaet er sommermoten 2006. En rekke kjendiser er ventet å delta under vsiningene, i tillegg til rundt 9000 pressefolk, kunder og motefantaster.

Side2s moteekspert Margrete Gilboe besøker også London.

Norske gjennom nåløyet
Det er knallhardt for designerne å få innpass under moteuken. Likevel er det noen norske som har klart det. Den ene er Kjerstin Molund Hauger som designer vesker og smykker. Hun er til stede med en stand og mener dette vil får stor betydning for hennes design fremover.

Den andre er Kristian Aadnevik som viste sin tredje kolleksjon for London Fashion Week søndag. Han er blitt beskrevet som «one of London's most esciting talents» av den legendariske Colin MacDowell.

Versace sikret pr
Men det er de store navnene som får mest mediedekning. Donnatella Versace har brukt moteuken til å åpne en ny butikk i Londons Knightsbridge. Med seg for å sikre pr til eventementet hadde hun modell og forretningskvinne Liz Hurley, samt artist og musiker Mariah Carey.

Donnatella Versace kan dette med mediene. Tidligere har hun brukt både Britney Spears, Christina Aguilera og Beyonce Knowles til å skape blest om sine kolleksjoner.

Klassisk og utfordrende
Andre som har fått bred dekning og oppmerksomhet for sine visninger så langt, er Gharani Strok, Ghost og Betty Jackson.

Gharani Strok først: Lekkert, klassisk og dristig. Som ved flere av visningene i New York i år, var også hos Gharani fargespekteret dempet, linjene rene og plaggene komfortable. Og naturlig nok var det dristigste kreasjonene som genererte flest bilder.

Ghost har en helt annen stil, og viste mer hippie, farger og fantasi i sine modeller. Røff og romantisk kan være stikkord for deres sommermkolleksjon.

Betty Jackson er litt søt sånn søt pikemote, med mer en eksklusiv vri.

- Springbrett for talenter
Generelt sett er for så vidt moteuken i London en stakkarslig partner til de store happeningene i Paris, New York og Milano. Men likevel har London klart å bli berømt fordi den har fungert som springbrett for tidligere ukjente navn.

I dag store navn som Alexander McQueen, John Galliano og Stella McCartney debuterte alle i den britiske hovedstaden.

- Det som er greien med London, er at den er et arnested for nye og spennende talenter. Vi har ikke som mål å konkurrere på en like-for-like-basis. Vi satser heller på å gjøre det vi kan best, sa formannen i den britiske moterådet, Stuart Rose.

I år er det 19 nye navn som deltar i catwalk-showene eller som presenterer designet sitt ved messen - et enorm område som er rigget til ved Natural History Museum. Mer enn 170 stiller ut her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere