Gå til sidens hovedinnhold

Se som Pia flyr

Storbyferie er ikke bare shopping, selv for Pia Haraldsen som er aktuell med reiseprogrammet LuksusFri.

HTML EMBED

Nordmenns storbyfavoritter er London, Paris, København, Barcelona, New York, Amsterdam og Roma. Hvordan er ditt forhold til disse byene?

– Jeg har vært i de fleste av dem, og London er min klare favoritt. Jeg bodde der i tre år da jeg studerte medier og kommunikasjon, så London er mitt second home. Det er noe med den byen og den imponerende viben som tiltrekker meg.
– Det er i stor grad bydelenes særpreg som gjør London koselig og får den til å føles som en liten storby. Notting Hill, Camden, Kings Road – det er de små oasene verdt å besøke. London har også det spennende mangfoldet av mennesker fra hele verden som setter sitt preg på restauranter, shopping og kulturtilbud.
– Shoppingbegrepet innebærer også å gå og titte og få inspirasjon, og det er dessuten verdt å nevne at storbyferie ikke bare er shopping. Det er deilig å bare sitte på en fortauskafé og se på omgivelsene og folkene. London har sitt teaterliv, Paris har de mange historiske bygningene og den gode maten. Du kan sette deg ned på en hvilken som helst kafé og forvente å få god mat. Sånn er det ikke i London. Paris er også kjent som kjærlighetens by – og det med god grunn.

Du nevner Stockholm og Los Angeles som to av dine favorittbyer [se egen undersak, journ. anm.]. Hva er grunnen til det?
– Stockholm kjenner jeg også veldig godt. Jeg hadde en stund en kjæreste der, og da pendlet jeg frem og tilbake. Byen har mange koselige nabolag, og har i tillegg skjærgården og naturen, som er utrolig vakker. Særlig om sommeren.
– I LA finner du den geniale kombinasjonen av storby og strand, i tillegg til at det finnes mange kule restauranter, barer og butikker. Jeg bare elsker USA og shoppingmulighetene der. Mye selges for halv pris av hva det koster her hjemme, og det er nesten alltid noe på salg.

Hvorfor drar vi gjerne tilbake til de samme byene igjen og igjen?
– Når man liker et sted, er det lett å dra tilbake. Man får seg noen favorittbutikker, favorittområder og favorittrestauranter, men det er fint å prøve noe nytt innimellom. Jeg har for eksempel akkurat vært i Jordan med det nye reiseprogrammet «LuksusFri», og det er virkelig å anbefale fremfor mange av charterdestinasjonene. På slike turer opplever du så mye mer i tillegg til strand og sol – både kulturelt og historisk.

Hva er det som gjør en storby til en favoritt i dine øyne?
– Mine favorittbyer må ha et godt utvalg, med en kombinasjon av designbutikker, kjeder, vintage og små butikker. Jeg er veldig glad i mat, og reiser gjerne til en storby for å få de store kulinariske opplevelsene. For meg er det de unike tingene som gjør at det blir en bra by. Drar man på storbyferie, synes jeg man skal lete etter de tingene man ikke finner hjemme.

Har du noen skikkelig gode storbyminner?
– De gode opplevelsene handler ofte om hvem man reiser sammen med, og jeg har noen utvalgte venninner som jeg vet funker sammen med meg på tur.
– Spesielt er det én venninne, Gyda. Vi var i Miami på strandferie, men én av dagene regnet det bare, og vi dro til et gigantisk kjøpesenter som heter Aventura Mall. Vi hang rundt der fra ti om morgenen til ti om kvelden. Den dagen følte vi oss erkeamerikanske. Vi spiste alle måltidene der, og gikk fra den ene siden av kjøpesenteret til den andre. Vi fikk med oss alt der inne, kanskje unntatt kinoen.

Hvordan er en typisk dag for Pia Haraldsen på storbyferie?
– Om jeg drar til Miami, Roma eller New York, så bare må jeg opp tidlig. Jeg får en rastløshet i meg på storbyferier. Jeg er av dem som står utenfor kjøpesenteret når de åpner og tripper. Etter lunsj ser jeg kanskje en kunstutstilling, så er det hjem på hotellet for å slappe av, før vi går ut på kvelden.
– På storbyferie vil jeg ha mest mulig ut av dagen. Er jeg i New York, der jeg har sett alle turistattraksjonene allerede, blir det mest shopping samt wining & dining, men er jeg i en ny by, må jeg i tillegg få med meg alle severdighetene. Roma er forresten et unntak. Der blir jeg aldri ferdig med sightseeingen.

Fakta om Pia Haraldsen

Navn Pia Haraldsen
Alder 29 år
Bakgrunn Har vært med i TV-programmer som «Rikets røst», «Shopaholic» og «Pia og Jasmin», gitt ut boken «Pias bekjennelser» og designet egen kleskolleksjon.
Aktuell Programleder i reiseprogrammet «LuksusFri» på ti lokalfjernsynsstasjoner.

Pias tips til storbyferien

* Gjør god research før du drar.
* Bestill bord på to restauranter per kveld. Da kan du senere ringe og avbestille der det frister minst.
* Få tips fra lokalbefolkningen.
* Husk gode sko: joggesko, sandaler eller kilehelsko.
* Ha plass i kofferten til det du kjøper på turen.
* Legg planer, men forandre dem gjerne.
* Unngå restaurantkjedene, prøv noe unikt også i matveien.
* Ikke kjøp noe første dagen. Legg heller av det du syns er fint.

Pias 5 storbyfavoritter

1. London
2. New York
3. Los Angeles
4. Roma
5. Stockholm

ABONNER PÅ REISER & FERIE DIGITALT ELLER PÅ PAPIR

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley