*Nettavisen* Nyheter.

Se stjernene i levende live

Ønsker du å se Jennifer Garner eller Lance Bass i virkeligheten? Du har muligheten - i New York.

(SIDE2:) Drømmer du om å se Hollywood-stjernene i virkeligheten? Eller vil du teste ut om filmskuespillerne faktisk kan spille, og at det ikke bare er kameraet som gjør dem gode?

Da bør du besøke Broadway i New York.

Her er det til enhver tid flere kjente skuespillere som står på scenen. Tidligere har stjerner som Julia Roberts, Denzel Washington, P. Diddy, Antonio Banderas, Kevin Spacey og Nicole Kidman stått på teaterscenen.

Kjente Hollywood-stjerner
For tiden er det stykket «Cyrano de Bergerac» som byr på flest kjendiser. Her spiller både Jennifer Garner og Kevin Kline. Stykket handler om Cyrano, som er forelsket i Roxane. Hun er derimot forelsket i Christian. Cyrano skjemmes over en stor nese, og han tør derfor ikke prøve seg på Roxane. I stedet hjelper han Christian med å skrive romantiske brev til henne. På scenen kan du også se Daniel Sunjata, som blant annet har spilt i «The Devil Wears Prada» og TV-serien «Rescue Me».

N'Sync og «Cheers»
Foretrekker du en livlig musikal kan du se «Hairspray». TV-kongen Corny Collins spilles av tidligere N’Sync-medlem Lance Bass, mens hovedrollens mor spilles av George Wendt. Wendt er best kjent som Norm i «Cheers». Du kan også se Ashley Parker Angel, som er kjent fra boybandet O-Town og MTV. Musikalen handler om en overvektig jente som drømmer om å bli TV-stjerne og er forelsket i byens kjekkeste gutt.

«The Simpsons»-stjerne
Det er ikke alle som kjenner ansiktet hans, men stemmen har du sannsynligvis hørt før. Hank Azaria spiller en av rollene i «The Farnsworth Invention». Azaria har stemmen til en rekke av de mest kjente figurene i «The Simpsons», men han har også spilt David i «Friends» og i flere filmer. Handlingen dreier seg rundt to menn som parallelt prøver å finne opp TV-apparatet.

Kjent fra mafiaen
Filmversjonen av «A Bronx Tale» var populær da den kom i 1993, med Robert De Niro og Chazz Palminteri i de største rollene. Sistnevnte hadde skrevet manus, mens De Niro regisserte filmen. Nå har Palminteri tatt stykket tilbake til sin originale form, et enmannsshow på scenen. Vil du se stykket bør du imidlertid skynde deg. Siste forestilling spilles 24. februar.

«Frasier»-bror
David Hyde Pierce er best kjent som broren til Frasier i serien med samme navn. For tiden kan du se ham på scenen i «Curtains». Stykket er en hyllest til store musikalkomedier på 1950-tallet. Det handler om hva som skjer bak scenen når den store stjernen dør og en detektiv ankommer for å undersøke dødsfallet.

Erfaren skuespiller
David Morse har du kanskje sett som doktor i «Twelve Monkeys», politimann i «Den grønne mil» eller skummel nabo i «Disturbia». Nå kan du også se ham som en hjemkommet mann i «The Seafarer». Sharky kommer hjem for å besøke sin bror, og hans alkoholiserte kamerater prøver å få ham med på å spille kort. Men en ukjent mann i byen vil spille om mer enn småpenger.

Sett på TV
«Young Frankenstein» er basert på Mel Brooks' film med samme navn. Her spiller Megan Mullally en av rollene. Mullally ble sist sett - eller rettere sagt hørt - i «Biefilmen», men er også kjent for rollen som Karen i «Will & Grace». Roger Bart spiller Frankenstein. Bart er blant annet kjent for rollen som den plagsomme George i «Frustrerte fruer». Vi møter Frankensteins barnebarn, som prøver å gjenta bestefarens eksperiment.

Musikalstjerne
Nathan Lane er kjent fra «The Birdcage» og «The Producers» og har hatt stemmen til Timon i «Løvenes konge». For tiden spiller han president i «November» på Broadway. Handlingen finner sted noen få dager før valget, og vi møter fem personer blir påvirket av dette.

Til høsten
Senere i år kan du også se Daniel Radcliffe på Broadway, da han gjentar suksessen med «Equus». Jake Gyllenhaal skal spille i stykket «Farragut North» i høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag