RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se superfinalen søndag

Sist oppdatert:
Søndag er det duket for superfinale mellom Stabæk og Vålerenga på Fornebu Arena. UNICEF får overskuddet fra kampen, og så langt er det gått ut 4500 billetter.

Superfinalen 2009 blir en fotballkamp med mye prestisje, og et tydelig bevis på fotballens vilje til å gi tilbake – gjennom å samle store verdier til veldedighet.

Oppgjøret mellom fjorårets Tippeligavinner og cupmester vil i år samle penger til UNICEF og Ole Gunnar Solskjærs skoleprosjekter i Afrika.

Dermed får også Norge en slik offisiell inngang på fotballsesongen.

I England har slike oppgjør mellom fjorårets cup- og seriemester lange tradisjoner. I Norge har det vært forsøkt med tilsvarende kamper, men aldri med en slik ramme som den NTF og NFF nå vil teste ut – i samarbeid med Stabæk og Vålerenga. TV2 sender kampen direkte og vil også bruke mye sendetid før, under og etter kampen 8. mars.

Årets sesong er en unik mulighet til å innvie Stabæks og Norges nye storstue for fotball. Telenor Arena er en arena som egner seg for store fotballkamper og den egner seg for store konsertopplevelser. Søndag 8. mars blir det begge deler.

Her er noen av høydepunktene 8.mars:

17.00-18.00: Superfinalen vorspiel. Show i Telenor Arena med blant annet kjendiser og opptredener fra Bigbang og Madcon. Vorspielet sendes på TV2.
Thomas og Harald fra Senkveld kommer for duell (vises ikke på live-sendinga)

Klikk her for å laste ned programmet (pdf)

19.00-21.00: Superfinalen mellom Stabæk og Vålerenga. Direktesendt på TV2 med Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb som kommentatorer, Davy Watne som programleder og Bengt Eriksen som ekspert i studio.

UNICEF

Samtidig er hovedmålet med Superfinalen å reise store verdier til veldedige formål. I årets første test av Superfinalen går inntektene til UNICEF og det fantastiske arbeidet Ole Gunnar Solskjær har engasjert seg i for å bygge skoler i Afrika.

Overskuddet av billettinntektene og andre salgsinntekter, så vel som sms-aksjon og andre innsamlinger vil gi tusenvis av barn i det sørlige Afrika barnevennlige skoler. Hvert tredje barn i det sørlige Afrika går ikke på skole. De er barnearbeidere. De får verken leke eller lære å lese.

Jenter som får utdanning får færre barn og deres barn får bedre helse og utdanning. Når barn ikke lærer noe går samfunnet glipp av 46 millioner mulige problemløsere som kan dra landet sitt ut av fattigdom. UNICEFs samarbeidspartner i Sør-Afrika Nelson Mandela har sagt at uten utdanning er ingenting mulig, med utdanning er alt mulig.

Som FN-organisasjon har UNICEF lettere får å nå de mest sårbare barna i konfliktområder og kan lettere påvirke politiske ledere. Unicef er også den eneste FN-organisasjonen som må skaffe penger til sitt eget arbeid.

UNICEF er i 156 land og har alltid jobbet mot idrett. Lek og fysisk aktivitet er en rettighet barn har og en naturlig del av alle Unicefs programmer i flyktningleirene i Kongo, i slummen i Sør-Afrika og i landsbyskoler i Mosambik.

Får man inn 2 millioner kroner under Superfinalen får UNICEF bygget minst tre nye skoler og pusset opp to gamle. De får utdannet 100 lærere og får vannpumper på skolene og landsbyen rundt.

unicef 562
unicef 562

Oppmøte/pris

Vi oppfordrer alle til å møte opp tidlig og være inne på stadion til kl. 17.00 – da starter TV-sendningen.

Prisen er kr. 200,- for medlemmer av Klanen og kan kjøpes i Sjappa på Jernbanetorget.

Det vil ikke være billettsalg på kampdag ved arenaen. Feltene til Klanen har inngang D1. Benytt kollektiv transport – parkering for biler er ikke å oppdrive til denne kampen. Stoppestedet for buss, ”Fornebuparket”, er 50 meter fra inngangen til Klanen. Man kan også ta tog til Lysaker som har en gangavstand til arenaen på ca. 12-18.minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere