*Nettavisen* Nyheter.

Se tigerungenes første legesjekk

Så mye veier de nyfødte tigerungene i Dyreparken.

29.05.15 19:25
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=HPpXt5N6KPWKYruz_pJ9hxRJ5Ld-lYVtKZrN5BmQjIyLumu2TpM84se4nJL16SmpKYLXGW0WtaebGxTFORrUOLbhQAdzF0kfcLQQvatVpwji0K0uMPjzJkKqrn2jtbjnlatNSQKEGts&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Elleve dager gamle var tigerungene til sin første helsesjekk i torsdag.

Etter en liten halvtime med lytting og sjekking kunne veterinær Rolf-Arne Ølberg glad konstatere at alt er i sin skjønneste orden med alle fire.

Se video øverst i saken.

– De er gode og runde og kjempesunne, sier Ølberg i en melding som er sendt ut fra Dyreparken.

Når tigerunger skal undersøkes er det hjemmebesøk som gjelder. Moren til de små tigerungene ble plassert på venterommet mens veterinæren undersøkte de små.

– Det er veldig viktig for oss å finne ut om alt står bra til. Vi kjenner på dem, lytter på hjerte og lunger, sjekker bein og hale, og tar en titt i munnen. Øynene er ikke åpne enda, så de må vi undersøke senere, fortsetter veterinæren.

I tillegg til helsesjekk fikk hver av tigerungene hver sin microchip under pelsen. Alle tigere er med i et bevaringsprogram har krav om å ha en slik merking.

– Alle fire er så like at vi ikke klarer å skille dem fra hverandre. Når alle har hver sin chip vil vi alltid vite hvem som er hvem. Det er viktig i forhold til eventuell behandling senere i livet. I prinsippet fungerer dette akkurat som med hunder og katter, forklarer Ølberg.

Etter å ha jobbet i dyreparker både i Norge og Canada i over 15 år slutter Rolf-Arne Ølberg aldri å la seg fascinere av naturens storhet. Han har undersøkt og behandlet en rekke eksotiske dyr, men det er faktisk første gang han har hatt mulighet til å undersøke tigerunger.

– Sibirske tigere er fantastisk flotte dyr. Det er trist å tenke på at dette er en dyreart som står i fare for å bli utryddet, det er bare rundt 400 individer igjen ute i naturen.

Se bildekarusell nederst i saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.