RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se tigerungenes første legesjekk

Sist oppdatert:
Så mye veier de nyfødte tigerungene i Dyreparken.

Elleve dager gamle var tigerungene til sin første helsesjekk i torsdag.

Etter en liten halvtime med lytting og sjekking kunne veterinær Rolf-Arne Ølberg glad konstatere at alt er i sin skjønneste orden med alle fire.

Se video øverst i saken.

– De er gode og runde og kjempesunne, sier Ølberg i en melding som er sendt ut fra Dyreparken.

Når tigerunger skal undersøkes er det hjemmebesøk som gjelder. Moren til de små tigerungene ble plassert på venterommet mens veterinæren undersøkte de små.

– Det er veldig viktig for oss å finne ut om alt står bra til. Vi kjenner på dem, lytter på hjerte og lunger, sjekker bein og hale, og tar en titt i munnen. Øynene er ikke åpne enda, så de må vi undersøke senere, fortsetter veterinæren.

I tillegg til helsesjekk fikk hver av tigerungene hver sin microchip under pelsen. Alle tigere er med i et bevaringsprogram har krav om å ha en slik merking.

– Alle fire er så like at vi ikke klarer å skille dem fra hverandre. Når alle har hver sin chip vil vi alltid vite hvem som er hvem. Det er viktig i forhold til eventuell behandling senere i livet. I prinsippet fungerer dette akkurat som med hunder og katter, forklarer Ølberg.

Etter å ha jobbet i dyreparker både i Norge og Canada i over 15 år slutter Rolf-Arne Ølberg aldri å la seg fascinere av naturens storhet. Han har undersøkt og behandlet en rekke eksotiske dyr, men det er faktisk første gang han har hatt mulighet til å undersøke tigerunger.

– Sibirske tigere er fantastisk flotte dyr. Det er trist å tenke på at dette er en dyreart som står i fare for å bli utryddet, det er bare rundt 400 individer igjen ute i naturen.

Se bildekarusell nederst i saken.

ANNONSE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere