RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se torsken!

Sist oppdatert:
Slik kan du se nøyaktig hva som befinner seg under båten din.

Vi har testet Humminbird 383cx - som er både et kompakt ekkolodd og en kartplotter i ett.

Og det hele er faktisk slett ikke så dyrt som man kanskje skulle tro.

Zoom i vei
Hele Humminbird 383cx «Combo NOR»-pakken koster rundt 6000 kroner, inkluderer forhåndsprogrammert Navionics-kart for hele Norge, Sverige syd til Varberg og de viktigste delene av Danmark, i tillegg til et 300W ekkolodd med hekksvinger.

Skjermen er på 3,5 tommer og har en oppløsning på 320x240 piksler. Selv om den er liten, fungerer den bra. Bildet er skarpt og innsynsvinkelen god. Lysstyrken er ikke helt på topp, men det er likevel ikke vanskelig å tyde skjermbildet i sollys.

På en 3,5-tommers skjerm får du selvfølgelig aldri den helt store oversikten. Her må du zoome godt inn for å få med deg detaljene i kartet.

Navionics kartgrafikken klarer seg bra når du er på relativt tett zoomnivå og viser de viktigste elementene på en grei måte. Det er også fort gjort å trekke opp ruter eller veipunkter i kartet.

Stirr fisken i hvitøyet
Humminbird 383cx har flere ulike visningsvinduer. Hovedvekten er likevel på ekkoloddfunksjonene.

View- og Exit-knappene tar deg raskt frem og tilbake gjennom de forskjellige skjermvisningene. Du kan velge mellom kart, kart med ekkolodd, ekkolodd med A-scope, ekkolodd med bunnzoom, splittet 83/200 kHz-visning, ekkolodd med datainformasjon og sirkulær visning.

DualBeam PLUS Sonar er standardutstyr. Den har en smal 20 graders senterstråle, omgitt av en bredere 60-graders stråle som i praksis gjør at du skanner et område som er omtrent like bredt som dybden under båten. Senterstrålen viser bunnforhold, mens den brede skal lete opp fiskesignaler i et større område.

Humminbird 383cx er ikke egnet for de lange ekspedisjonene til ukjent farvann, men passer fint til å navigere på skjærgårdsturer, særlig hvis du har fiskestengene på lur.

Fordeler:
Alt i ett-løsning
Hyggelig pris
Bra ekkoloddfunksjoner

Ulemper:
Liten skjerm
Begrenset navigasjonskapasitet

Samlet karakter: 4

Testen er hentet fra Kastloss / Vi Menn Båt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere