*Nettavisen* Nyheter.

Se TV 2-Cathrines bilder

Cathrine Knudsen viser nå fram sine nyeste malerier.

09.02.07 16:14

Cathrine Knudsen har gjort karriere både i TV 2s programavdeling og som kunstner. Nå stiller hun ut sine siste verk.

- Utrolig støl
Det er nesten fem timer til kunstelskende Oslo-folk forhåpentligvis renner ned dørene på R.O.O.M i Ris Skolevei 1 på Vinderen. Ute driver snøen lett i den vinterkalde lufta. Inne i den varme interiørbutikken er Cathrine Knudsen i full gang med å gjøre plass for de 23 maleriene som utgjør utstillingen ”Innenfor 4 vegger”.

- Jeg er utrolig støl, roper hun mot oss, idet hun avslutter en telefonsamtale. Cathrine forteller om hektiske innspurtsdager inn mot vernissagen i kveld, med nimaling og bæring for å rekke alt i tide. Med en kaffelatte klarer vi å lure henne til en pust i bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Beate Larsen

Gruer seg
Den sjarmerende kunstneren stråler når hun forteller om sin nye utstilling – den fjerde i rekken – som altså åpner i kveld, torsdag 8. februar. At hun er mer nervøs enn noen gang er ikke lett å se.

- Selv om jeg er mer sikker på meg selv og mitt kunstneriske uttrykk nå, gruer jeg meg like mye, eller kanskje enda mer, sier hun og skuer bort på de tre maleriene som allerede har fått plass i kafeen til interiørbutikken R.O.O.M.

Hun forteller at det er rart å tenke på at halvannet års intenst arbeid nå skal stilles ut og evalueres av andre. – Alt står på en måte og henger på responsen jeg får i kveld og de neste to ukene, sier hun.

Malerier til folks hjem
Cathrine ønsker at bildene i utstillingen, derav tittelen, skal passe inn i folks private sfære.

Hun maler det hun selv kunne tenke meg å henge på veggen. At andre skal pryde sine hjem med hennes kunst, mener hun er veldig personlig.

- Det er helt rått at noen skal ha mine ting i sitt hjem, at de skal se det hver dag, at det skal bli en del av deres private sfære, sier hun.

Selv om hun maler av hele sitt hjerte og forholdet til kunsten er lidenskapelig, legger hun ikke skjul på at det er viktig å få solgt de rolige, harmoniske bildene sine, som har inspirasjon fra bl.a. natur og fjell.

- Det hadde vært fantastisk hvis jeg selger halvparten, sier hun.

Mer modent uttrykk
Etter åtte år i gamet mener Cathrine selv at hun har blitt mer moden og at bildene hennes bærer preg et sterkere individuelt uttrykk. Hun begrunner dette med bl.a. at hun bruker mer tid på bildene sine nå. De er mer detaljorienterte og består av flere lag.

Besøk Cathrine Knudsens hjemmeside for å se alle bildene.

Fire timer igjen
Det er fire timer til Oslo-folk renner dørene ned for å beskue og kjøpe de flotte bildene til Cathrine Knudsen, som fortsatt gruer seg.

- Det verste som kan skje er at bildene faller ned fra veggen og at ingen kommer i kveld, avslutter hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Beate Larsen

- Kvalm
Klokken er 18.45 og R.O.O.M er klar for vernissage. Ved inngangen er et bord fylt med vinglass som etterhvert skal inneholde rødvin og hvitvin. Et annet bord like ved er disket opp med et bredt spekter av utsøkte oster og brød.

- Jeg er skikkelig kvalm, sier Cathrine, mens hun ønsker oss velkommen. - Tidsplanen min sprakk.

Hun er sliten, men utrolig spent. Hun tar en siste kikk på bildene og prislistene for å forsikre seg om at alt er klart.

- Ja, nå er det ikke mer jeg kan gjøre, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

19.07
Et titalls mennesker nipper allerede til vin og forsyner seg av det flotte tapasbordet. Cathrine er i full gang med å fortelle interesserte gjester om maleriene sine.

Første salg
Klokken er 19.14 og det første salget er i boks. Cathrine smiler fra øre til øre.

Gjestene vi snakker med er nærmest samstemte i sine tilbakemeldinger. De mener bildene er flotte og det tydelig ligger skikkelig håndverk bak.

Over 100 gjester
Cathrines kontaktperson hos R.O.O.M er Arve Henriksen. Han er henrykt over oppmøtet.

- Jeg er sikker på at vi i allefall har hatt 100 gjester innom i løpet av de siste 45 minuttene. Jeg er veldig glad på Cathrines vegne, sier han, mens han fyller glassene med mer vin.

Fire bilder på en time
Klokken er 20.00 og fire bilder er markert med rød lapp. Salget går unna.

- Jeg er kjempefornøyd, sier Cathrine, som mingler aktivt med de fremmøtte.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Helt rått!

Etter to timer med vin, tapas, ivrig konversasjon og utdyping av bildenes karakter, kan Cathrine endelig slappe av med god samvittighet. Halvannet års intenst arbeid har resultert i ti salg.

- Dette er helt rått. Det gikk mye bedre enn jeg noensinne hadde drømt om, sier en fornøyd kunstner, som stråler når hun forteller om de gode tilbakemeldingene hun fikk.

Nå er hun veldig spent på hvordan de neste to ukene av utstillingen går.

Utstillingen fortsetter hos R.O.O.M fram til 24. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.