RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se TV med Xbox 360

Sist oppdatert:
Microsoft har annonsert IPTV-funksjonalitet til Xbox 360. Se hvordan det fungerer her.

(Spillmagasinet): Siden lanseringen av Xbox 360 i desember 2005 har maskinen fått en del oppgraderinger.

I USA kan brukere kjøpe og laste ned filmer og TV-programmer, maskinen fikk støtte for HD-oppløsningen 1080p og konsollen har også fått en ekstern HD-DVD-spiller.

Video:Slik fungerer IPTV på Xbox 360.
Les også: Bill Gates' store visjoner.

Xbox 360 blir TV-mottaker

På teknomessen CES i Las Vegas har Microsoft nå annonsert nok en tjeneste: IPTV. IPTV er TV-signaler distribuert over nettet, ikke ulikt hvordan IP-telefoni fungerer i praksis.

Dersom tjenesten kommer til Norge vil du altså kunne motta digital-tv med din Xbox 360. Dette gjør konsollen til noe langt mer enn bare en spillkonsoll, og vil trolig også skape bryderi for NRKs lisensavdeling.

Klart i løpet av året

Amerikanerne kan forvente tjenesten klar i løpet av «ferien» 2007, altså nærmere jul i år. Om eller når vi kan forvente funksjonaliteten i Norge, ønsker ikke Microsoft å kommentere.

- Foreløpig er dette kun et prosjekt som kjøres i USA, og vi har ingen kommentarer utover dette nå. Det er ikke satt noen datoer for eventuell lansering av i Europa, sier sjef i Microsoft Norge, Jan Kristensen til Spillmagasinet.

- IPTV som konsept arbeides det imidlertid med i Europa – men kun som infrastrukturelle løsninger i større Telco-nett som for eksempel Alcatel. Vi har foreløpig ikke lansert noe ende-til-ende løsning, forklarer Kristensen.

TV-kanaler i 14 land på fire kontinenter er foreløpig klare til å levere IPTV til Xbox 360, deriblant AT&T, British Telecom, Deutsch Telecom og Swiss Telecom, skriver Gamespot.com.

Fete funksjoner

IPTV vil i praksis gjøre Xbox 360 om til en TV-mottaker, men med en del ekstra funksjoner. Maskinen er som kjent først og fremst til bruk for spilling.

Du kan for eksempel spille «Gears of War» mens du tar opp «Battlestar Galactica» i bakgrunnen. Eller du kan se på TV mens du snakker med noen på vennelista di.

Om eller hvordan IPTV blir integrert med Microsofts TV- og filmtjenester er ikke annonsert.

Ny versjon av Xbox 360?

Samtidig som Microsoft annonserer IPTV dukker det opp et rykte om at en ny versjon av Xbox 360 er på vei, med kodenavn Zephyr (Xbox 360s kodenavn var Xenon).

Det er teknobloggen Engadget som hevder de har grunn til å tro at en ny konsoll med HDMI-port og 120 gigabytes harddisk og ny prosessor er på vei. Det er også publisert en video av den oppdaterte konsollen på YouTube.

Støtte for HDMI er essensielt for å vise film i HD-oppløsningen 1080p, og den nye 65nm-prosessoren holder først og fremst temperaturen i konsollen nede.

Om det er hold i disse ryktene gjenstår som vanlig å se, men informasjonen er langtfra urimelig.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere