RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se tynnere ut på julefesten

(Crestock)
Hvordan du kler deg er alfa omega, mener kjendisstylist. Få de beste tipsene her!

(SIDE2): Margrethe Gilboe har jobbet som stylist siden begynnelsen på 90-tallet, og har blant annet vært fast stylist og makeupansvarlig for Lise Karlsnes i Briskeby og kronprinsesse Mette-Marit. I 2004 stylet hun opp deltakerne i musikkonkurransen Idol på TV2. Gilboe er også kjent som «motepoliti» på TVNorge.

Margrethe er nå en del av www.pudder.org, en organisasjon der Norges fremste og mest anerkjente stylister er samlet. I dag jobber hun også som frilanser for blant annet Costume, Elle, Personae, no magazine, Audi, Fretex, Max Factor, NetCom, Statoil, Steen&Strøm og Synsam.

Nå gir Margrethe deg de beste rådene for hvordan nettopp du kan se slankere ut til årets julefest.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Velg riktig størrelse
- Først og fremst må man velge riktig størrelse! Mange med noen kilo for mye tror at de skjuler sine overflødige kilo i for store klær. Det er en myte. Noen presser seg inn i for trange klær og det er heller ikke bra! Klærne må passe og ha et snitt som kler din kropp. Ikke velg for blanke stoffer og ikke for mye stretch. Det legger seg i alle folder. Høye hæler, men ikke for tynn hel, er med på å forlenge figuren og slanke deg litt. Støvletter kan fort bli mye, synes jeg. Prøv heller ankelboots eller pumps til julebordsantrekket. Og husk å fremheve det du liker ved deg selv. Har du flotte ben så vis dem fram.

Margrethe har en god huskeregel for deg som er i tvil om hvilke farger du skal velge.

- Jo mørkere farge jo slankere ser man ut, sier hun.

Noen kjoler kommer med striper, andre med mønstre. Også her er det viktig å tenke mønstre som passer din figur.

- Mønstre og striper tenderer å forstørre kroppen. Særlig vannrette striper er fy fy om man vil se slankere ut. Jo mer ensfarget fra topp til tå, jo slankere. Velg gjerne litt lag på lag med stoffer i forskjellige strukturer. F.eks. en chiffonbluse med litt volanger under en dressjakke.

Masse bra hold-in produkter
Det finnes et hav av hold-in ditt og datt på markedet i dag, men hva er stylistens mening om for eksempel en hold-in strømpebukse.

– Det finnes masse bra hold-in produkter! Det anbefales virkelig. Ikke bare strømper. Ta turen innom en bra undertøysbutikk og du vil oppdage at det er hjelp å få. Jeg synes hudfargede strømpebukser er sånn passe dølt. Velg en sort eller en sprek farge, mener stylisten.

Men har det noe å si om jakken er lang eller kort?

- Pass på å velge en jakke som passer din figur! Har du lang rygg, trenger du en lengre jakke. Er du kort i ryggen, trenger du en kortere jakke. Men uansett er det lurt å velge en jakke med innsving og god struktur, det vil si at den har litt hold i stoffet, slik at den sitter pent.

Ikke contourer selv!
Margrethe mener håret og makeupen også er viktig, men det er ikke alt som er like greit å fikse selv. Er drømmen å sminke seg slankere, må du nok oppsøke en profesjonell makeupartist.

- Håret har masse å si. Har du et veldig rundt ansikt så er det pent med en klipp som gjør at håret «kutter» av litt på begge sider. Kort eller langt. F.eks. skulderlangt hår i midtskill, men med en oppklippet front, slik at håret skjuler litt av avslutningen av ansiktet.

Finnes det makeup tips som gjør at jeg kan se slankere ut i ansiktet?

- Da må man ha god peiling eller oppsøke en profesjonell makeupartist. Disse kan contourere, som det heter. Men anbefaler ikke å gjøre det selv uten å virkelig vite hva man gjør!

– Selvtillit er mest slankende
Margrethe legger vekt på at det er viktig å fremheve det du er aller mest fornøyd med.

-Fremhev det du liker ved din figur! Har du fin rumpe, så pass på å få vist den fram i bukser eller skjørt som sitter godt over rumpa. Har du deilige pupper, så velg topper som sitter godt over brystet. Må ikke nødvendigvis ha drøy utringning for å fremheve brystene. Har du flotte ben så driste deg til et par tights eller velg i alle fall skjørt og kjoler som er korte, slik at de synes. Glem ikke at selvtillit og godt humør er det mest slankende av alt!

Bør vi ha belte i livet?

- Ja, for de som har en midje de vil fremheve, så er et belte i livet helt topp! Gjerne utenpå dressjakke, kjole m.m.

Lag på lag til mannen
Og til deg, kjære mann! Føler du deg litt større enn på forrige julebord skal du ikke fortvile. Margrethe Gilboe har også råd til dere menn.

- De samme prinsipper gjelder for menn. Mørkere farger, klær med god struktur og klær som er riktig i størrelsen. Lag på lag er veldig fint. Det vil si for eksempel skjorte og genser, kardigan eller dressjakke utenpå. Riktig snitt er alfa omega.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere