RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se vårmoten i butikkene

(Bik Bok)
Sist oppdatert:
Side2 sjekket butikkhyllene for vårklærne du kan sikre deg nå. Ekspertenes tips.

(SIDE2): Side2 har vært ute og sjekket årets vårmote, og det er ingen tvil om hva som preger motebildet: Blomster, blomster og blomster.

SE BILDESPESIAL LENGER NED!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Vi har fått motetips og råd fra:
Butikksjef Christina Lam - Vero Moda Karl Johans gate
Dekoratør Ann-Kristin Halmer - Indiska Stortorvet Oslo
Assisterende butikksjef Mariann Eldegard - Bik Bok Stortorvet Oslo

Blomstervår
Motebutikkene er enige om at blomstertrenden vil dominere årets vår- og sommermote.

- Det er blomster som gjelder. Hos oss finner vi blomster på kjoler, tights, skjørt, strømpebukser, skjerf og sjal, sier dekoratør Ann-Kristin på Indiska.

Blomster finner vi også på accessoirene som vesker og smykker. Sløyfer er en viktig detalj på tilbehøret - kjeder, vesker, hårbøyler, hårbånd, ringer.

Puffermer og pastell
- Det er veldig mye blomstertrykk på vårklærne i år. Fargene skal være lyse og lette, det er mye pastellfarger som dominerer, sier Christina Lam på Vero Moda. Hun kan fortelle at vårmoten hos Vero Moda i år vil preges av to retninger: Den rocka glamourstilen og den søte feminine.

- Men er du av den mer rocka typen bør du skaffe deg en boyfriend-jeans og gjerne med en stilig blazer over.

Blazere er også et must i garderoben. Jakkene kommer i ulike lengder, både i mørke farger, og i duse og lyse beigefarger.

Lyse beigefarger, fersken og rosa er veldig in i vår, mens sterke neonfarger er helt ute. Puffermer er også kommet tilbake. Du skal ha puffermer i blusene, blazere, kjoler og topper. Det er tydelig at folk har fått med seg at skulderputene og puffermene er veldig i tiden:

- Vi har merket en stor etterspørsel om puffermene allerede. Man kan bruke antrekk med puffermer både til hverdags og fest. Skal du på fest i et antrekk med puffermer får du en riktig look med store øredobber og store armbånd som tilbehør, tipser butikksjefen.

Nittitallsmote
Det er bare å finne igjen platåsko, olavest og sykkelshortsen. Det vi gikk i på nittitallet er med på å prege årets vår- og sommermote. Mariann Eldegard i Bik Bok tror at denimtrenden kan bli veldig populær her i landet, men hun er litt mer skeptisk til sykkelshortsen:

- Jeg tror sykkelshortsen vil slå bedre an i Sverige og Danmark enn her hjemme, men den blir ganske kul når man bruker den for eksempel under en kort olashorts eller et skjørt.

Ellers er det blomster og denim som dominerer også i Bik Bok-butikkene. Skjortene skal være litt kortere enn det de har vært årene før, og du får tak i både olaskjorter og supersøte blomsterskjorter. Jeansene skal være blekfarget og smale.

- Olajakka kan man bruke til alt, og jeg tror vi vil se mange i blomsterkjoler med en olajakke oppå, sier Mariann.

Nerdebriller og mønsterkræsj
Nerdestilen med ruter og store briller har vært en stor trend i året som har gått. Nerdebrillene er fortsatt like kule, men bytt ut ruter med horisontale striper. I år har du også lov til å kombinere flere mønstre: blomstertrykk, leopardmønster, blondekanter og horisontale striper.

- I år er alt lov. Du kan bruke flere mønstre i samme antrekk uten at det ser mislykket ut, forteller Ann-Kristin ved Indiska.

SE BILDESPESIAL HER:

2827

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere