RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: The Oberoi Udaivilas, Udaipur

Se verdens beste hotell

Sist oppdatert:
En natt på verdens beste hotell koster deg ikke mer enn 2600 kroner. Se hvor du bør dra.

(SIDE2:) Det finnes mange hoteller som er helt OK i verden. Hoteller du sjekker inn på og ut av, og glemmer fortere enn du glemmer hvor du har lagt bilnøklene. Slik er det nok absolutt ikke med The Oberoi Udaivilas i Udaipur, India.

Byen hvor hotellet befinner seg i befinner seg i Rajasthan i Nord-India. Tidligere var byen hovedstaden for Rajput-kongedømmet. I 1818 ble kongedømmet en del av det som ble kalt Britisk India, og senere en del av India.

Så hvorfor kommer du ikke til å glemme dette hotellet?

Rett og slett fordi hotellet er verdens beste.

Vant kåring
I hvert fall om man skal tro verdens største reisemagasin, Travel+Leisure. De kåret nemlig hotellet til det beste hotellet i verden i 2007:

- Hotellet ble rangert som det beste hotellet i verden av leserne av magasinet Trave+Leisure, verdens ledende reisemagasin, i 2007. Denne kåringen er regnet som en av de aller beste i verden, forteller Ankita Dawar i The Oberoi Group til oss.

Av andre priser hotellet har fått så kan man nevne nummer 1 i Asia i 2008 fra Conde Nast Traveler, beste hotell for mat (gull-listen) i 2008 fra Conde Nast Traveller og den beste suiten i Asia i 2007 fra World Travel Awards. De har også fått en tredjeplass for best service i verden og en del priser for både arkitektur og utsikt.

Vinn penger til billetten: En quiz i filmens verden - vinn gavekort på 15 000kr

Hva får du?
Hotellet har totalt 87 rom, og det var en av grunnene til at man har kommet så høyt i kåringene. Her er det ikke snakk om at man blir nedrent av andre gjester. 63 av disse rommene er vanlige hotellrom (de er «bare» på 183 kvadratmeter), mens de har 4 luksussuiter på 350 kvadratmeter. Disse suitene har privat basseng, privat sauna og en egen middagsserverings-avdeling.

Velger du Kohinoor-suiten får du boltre deg på 807 kvadratmeter med ren luksus. Blant annet en egen spa-avdeling og et eget rom for dine tjenere hvor de kan ha utstyret sitt (hva mener du med at du ikke har tjenere?)

Alle rommene har ting som frisk frukt hver dag, daglige aviser fra hele verden og annet gøy som man forventer...

PS! Hotellet har også flere konferanserom, hvis du vurderer et sted å legge det neste firmamøtet.

Hva koster det?
En liten langhelg i mai vil koste rundt 18 500 Indiske rupi per natt, for de billigste rommene. For en suite må du opp til 113 500 rupi, per natt. Nå er faktisk ikke det så ille når vi forteller det at 1 indisk rupi koster 0,1389 norske kroner. Normalprisen er dog 30 500 for et vanlig rom.

Det betyr at en natt i et vanlig rom koster rundt 2600 kroner. Joda, men flyet må vel koste kronasjer? Et lite søk på nett kan faktisk gi deg en pris på 7500 kroner tur/retur, og da med et såpass OK flyselskap som British Airways.

Vinn penger til billetten: En quiz i filmens verden - vinn gavekort på 15 000kr

Så samlet kan en langhelg for to koste følgende:

Fly 2 personer: 15 000,-
Hotellrom: 7 800,-
Totalt= 23 800,-

Det er for øvrig tre restauranter på hotellet. Vi tør vedde på at de har både nan-brød og loff.

PS! Vil du bo på suiten vil en natt koste deg 245 000 indiske rupi. Altså rundt 34 000 kroner. Det er ingenting mot suiten på Four Seasons i New York. Der koster suiten 200 000 kroner natten.

Lenker:

Udaipur Tourism
Udaipurs offisielle hjemmeside
Hotellets hjemmeside

Her kan du se hotellet på satelittbilde:


Vis større kart

Vinn penger til billetten: En quiz i filmens verden - vinn gavekort på 15 000kr

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere