*Nettavisen* Nyheter.

Se verdens mest sexy drakter

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

... og den svært sexy modellen vi fikk til å vise dem fram.

05.01.11 12:34

OSLO CITY (Side2.no): Når en ignorant sportsjournalist blir satt til å skrive om mote og skjønnhet, er gode råd dyre. Allerede i første setning av brødteksten kom første floskel - det forteller sitt.

Men man har da snappet opp et og annet om klikktall og hva leserne liker i løpet av årene, så jeg er rimelig sikker på at du ikke er den eneste som leser denne saken i dag. Kombinasjonen av en vakker dame og fotball er nemlig det vi på fagspråket kaller en klikkvinner.

Se bildekarusell lenger ned på siden.

- Skikkelig stygg!
Så jeg tok en telefon til Oslo City og Fotballshop for å høre om det var mulig å gjøre en fotoseanse hos dem, og det sa de hyggelige folkene der raskt ja til. Neste trekk var å ringe hele Norges fotballfrue (beklager, Lars-Kristian Eriksen) for å høre om hun kunne hjelpe oss med å kåre de mest sexy fotballdraktene.

Caroline Berg (23) stilte til min store lettelse opp. Dette var nemlig den eneste mote-idéen jeg hadde.

Noen timer senere sto vi der, i Fotballshops butikk på Oslo City, sammen med Caroline og Side2s fotograf Paul Weaver.

- Denne er skikkelig stygg! var det første jeg noterte på blokken; Carolines reaksjon da hun fikk se den oransje tredjedrakten til Barcelona.

Romas bortedrakt fikk ikke stort bedre respons.

- Jeg kan ikke se for meg svette menn i den der, sukket årets blogger.

Liker de store navnene
Etter en grundig omvisning av Jon Bergmann i butikken, sto Caroline igjen med 14 drakter. Manchester United var representert, Liverpool hadde fortsatt to drakter med i konkurransen og Barcelona snek seg med i det gode selskap også. Arsenal, Chelsea og Manchester City ble dumpet.

- Vi selger flest Manchester United-drakter, med Liverpool like bak, kunne Bergmann fortelle.

Kollega Shomaila Gul skjøt inn at Tottenham også selger mange drakter for tiden.

- Både Barcelona og Real Madrid selger bedre enn Arsenal og Chelsea. Folk liker de store navnene. Manchester City har ikke kommet i gang ennå. Vi selger faktisk flere Leeds-drakter, røpte Bergmann mens Caroline sorterte og rangerte de 14 finalistene. Hun er åpenbart et naturtalent når det gjelder garderobesortering.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Ettersom ektemannen Lars-Kristian Eriksen spiller for Lillestrøm, regnet vi med at Caroline kjente til de fleste lagene på forhånd. Der tok vi feil.

- Jeg ser alle Lillestrøm-kampene enten live eller på TV, men jeg irriterte meg over all fotballen på TV før vi ble sammen. Jeg ville heller se på Oprah, smilte Caroline.

Før hun raskt la til:

- Men nå synes jeg det kan være spennende med fotball, altså.

- Synes du fotball er sexy?

- Ja, fotball er den mest sexy sporten. Basket er en god nummer to, svarte den pianospillende bloggeren etter litt betenkningstid.

- Hvordan går du fram i denne rangeringen av hvilke drakter som er mest sexy?

- Jeg ser for meg Lars-Kristian i dem ...

- Hva er favorittlaget hans?

- AC Milan.

Fire lag ble vraket og de 10 mest sexy sortert i riktig rekkefølge. Manchester Uniteds bortedrakt, Liverpools tredjedrakt, West Hams bortedrakt og Chelseas tredjedrakt forsvant ut.

På tiendeplass falt valget på Sjakhtar Donetsks bortedrakt. Kamerun inntok niendeplassen, Spanias nye landslagsdrakt ble vurdert som den åttende mest sexy og PSV Eindhoven gikk inn på en kanskje overraskende sjuendeplass. Frankrikes landslagsdrakt ble plassert på sjetteplass.

Caroline sto igjen med fem finalister. Brasil røk ut på femteplass i det tøffe selskapet. Chelseas bortedrakt fikk en sterk fjerdeplass og på pallen endte tre lag som alle har vunnet Champions League dette årtusenet.

Barcelona endte på tredjeplass og Liverpools bortedrakt fra forrige sesong på andreplass.

Vinneren?

- Det er faktisk tilfeldig at det ble AC Milan. Det sto mellom dem og Liverpool - og det var veldig jevnt, oppsummerte Caroline.

«Ja, sikkert», tenkte jeg i mitt stille sinn. Men den er jo ganske fin, da.

Hva synes du?

3994

Roy Kvatningen er til daglig sportsjournalist hos Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.