Gå til sidens hovedinnhold

Se video av det frekke gressklipperranet!

Da vaktmester Rune Rud snudde ryggen til, lempet de frekke tyvene den varme gressklipperen inn i bilen. Det fanget naboen på film.

KORSVOLL: – Jeg hadde brukt gressklipperen og parkert den utenfor garasjen, siden jeg skulle bruke den igjen senere på dagen, forteller vaktmester Rune Rud i Brekkelia borettslag.

Klokka er halv to fredag 12. august i Brekkelia 5A, en blindvei inn fra Maridalsveien på Korsvoll. En halvtime etter ringer en nabo. Da er Rud hundre meter unna, bak en blokk, og gjør annet gartnerarbeid.

Polskregistrert Renault

– Naboen hadde observert noen som plukket på gressklipperen. Fra vinduet sitt sa han fra at de ikke måtte røre den.

Men naboen fikk ingen respons. Istedenfor løftet de to mennene opp gressklipperen, en selvgående, håndstyrt variant av merket Honda til 9500 kroner, og bar den med seg til bilen de hadde parkert ti meter unna.

Del på Facebook

Bilen, en polskregistrert, lys blå metallic Renault Mégane 2005- eller 06-modell, med en tredjemann bak rattet, forsvant sporenstreks.

Den årvåkne naboen filmet opptrinnet.

– Helt drøyt!

Vaktmester Rud har aldri tidligere tenkt at det skulle være nødvendig å låse inn redskap på dagtid, mens han er på jobb.

– Jeg har hørt om tyveri av påhengsmotorer og snøfresere. Men en gressklipper som fortsatt er varm etter bruk? Det er jo helt drøyt, sier han.

– Hva tenker du om at noen tar seg til rette på denne måten?

– Det er jo fortvilende. Men hvordan kan man stoppe sånt? Vi kan jo ikke ha videoovervåking overalt.

Rune Rud frykter tyvene har fulgt med på bevegelsene hans. Området der klipperen ble stjålet er ikke synlig fra Maridalsveien.

– Men gressklipperen er i bruk hele tiden, og jeg låser den ikke inn før om kvelden. Når jeg har lunsj, eller gjør andre ting står den der.

Likner snøfresertyvene

Hendelsen har likhetstrekk med tyveriforsøket av en snøfreser hos Runes Minivarehus på Kjelsås i desember i fjor. Da overrasket innehaver Rune Vedal tyvene, som satte snøfreseren tilbake.

Se videoen som ble en hit på nett, der tyvene hjelper til med å sette tyvegodset tilbake.

Tyveriet i Brekkelia er politianmeldt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem