Se vinnerforslaget

Se planene for Vålerenga kultur- og idrettspark og VIF TVs stadionspesial.

29.05.09 01:11

Se Vålerenga Magasinet stadionspesial på VIF TV

Vålerenga har betalt fire arkitektfirmaer til å tegne forslag til Vålerenga kultur- og idrettspark. Arbeidsgruppa har gått igjennom forslagene og til slutt havnet på en vinner.

Link Signatur har sammen med NBBJ levert det beste forslaget.

- De har bred erfaring med å tegne stadioner, og har blant annet tegnet Viking stadion. Sammen med NBBJ har de kommet opp med det forslaget vi synes er best, sier styreleder Odd Skarheim til vif-fotball.no.

Vålerenga har valgt seg ut en vinnertegning, men denne blir ikke nødvendigvis fulgt slavisk.

- Det er et omfattende prosjekt som handler om utnyttelsen av hele området på Valle. Selve stadiontegningen trenger ikke å bli lik tegningene slik de foreligger i dag, forklarer Skarheim.

- Vi har kjøpt tegningene fra alle fire arkitektfirmaene og eier disse selv. Om nødvendig kan vi implementere elementer fra de andre forslagene inn i vårt sluttforslag.

Videre framdrift

Vålerenga nærmer seg nå ytterligere å få oppfylt drømmen om en egen stadion, men det er fortsatt et stykke igjen.

- Tidslinja er delvis opp til oss og delvis opp til plan- og bygningsetaten. Om alt går på skinner har vi i beste fall egen stadion klar i midten av 2012. I verste fall står den klar til klubbens 100-årsjubileum i 2013, sier Skarheim.

Neste skritt på veien blir å ferdigstille en ferdig skisse på prosjektet.

- Nå blir det viktig for oss å tegne inn de elementene vi mener mangler. Basert på den nye tegningen skal vi gjøre noe vi kaller å prosjektere. Da henter vi inn forskjellige fagfolk. Til slutt får vi et utgangspunkt til å sende ut anbudspapirer. Parallelt må vi også gå et løp i forhold til reguleringen av området rundt stadion, forklarer han.

- Vålerenga kultur- og idrettspark handler ikke kun om stadion. Stadion er kun en del av hele prosjektet. Vi skal ha et grøntområde på Vallefeltet med masse aktivitet, både relatert til fotball og til andre ting. Vi skal ha aktiviteter for barn og uorganiserte, og både Vålerenga mot rasisme og Jobbsjansen vil få sentrale plasser i dette. Vi planlegger også en videregående skole samt en idrettsbarnehage. Dette skal bli unikt i Europa, avslutter Skarheim.

Se Vålerenga Magasinet stadionspesial på VIF TV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag