RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se vinnerne og les juryens begrunnelse

Sist oppdatert:

Årets beste programleder: Tor Andersen, Leder P4s Radiofrokost

Juryens begrunnelse:Årets beste programleder har en folkelig programlederstil og en morsom munn. Gir tydelige bilder av seg selv, har høy intensitet i direktesendingen og holder mange baller i lufta uten å miste konsentrasjonen om deltakerne i programmet. Årets beste programleder lytter godt både til innringere og gjester i studio, og er flink til å følge opp det de sier, sånn at vi ser tydelig både dem og det de snakker om.

Årets beste radioprogram: Eit rom står avlåst, NRK P2

Et portrett av dikteren Kolbein Falkeid, av Kari Hesthamar. Teknisk regi ved Kåre Johan Lund.

Juryens begrunnelse:Årets beste radioprogram har et lekent fortellergrep som gjør programmet originalt og dristig, og som samtidig kommuniserer godt med lytterne. Programmet har en svært god bruk av radioens virkemidler, og er berørende og troverdig. Programmet har god rytme og veksling mellom elementene, og musikken er en viktig del av helheten. Årets beste radioprogram er et vakkert program som kommer svært nær både intervjuobjektet og lytterne uten å kommer for nær. Vi blir kjent med en dikter på en helt ny måte.

Årets beste aktuelle innslag: Torpasaken, P4

Intervju med faren. Reporter André Winje Arntzen.

Juryens begrunnelse:Årets beste aktuelle innslag er et billedskapende intervju som gir et godt innblikk i intervjuobjektets følelser uten å bli for nærgående. Intervjueren har et sterkt nærvær i intervjusituasjonen, og han har tatt intervjuobjektet med til et sted som er relevant for saken og som gir en ekstra dimensjon til innslaget. Innslaget er meget godt timet i forhold til rettssaken som skal begynne dagen etter. Det er første gangen faren har vært på stedet der hundene oppholdt seg før de drepte sønnen hans.

Årets beste feature/dokumentar: Nanna og mamma, NRK P2

En radiodokumentar av Hege Dahl. Teknisk regi ved Wenche Ødegaard.

Juryens begrunnelse:Årets beste dokumentar har en almen historie som er skildret på en ekte og ærlig måte. Historien har god dramaturgi og de sterke karakterene har stor troverdighet . Det er et innovativt program preget av godt radiohåndtverk. Årets beste dokumentar er et slags realityprogram uten å føles titteraktig. At programlederen er usynlig og at lillesøsteren forteller historien, gjør programmet både originalt og troverdig.

Årets beste underholdningsinnslag: Eminem vs. Ivar Medaas, Radio 1

Idé og produksjon ved Lars Petter Berg.

Juryens begrunnelse:Årets beste underholdningsinnslag har en morsom og god ide. Produksjonen er uvanlig god. Årets beste underholdningsinnslag morer svært mange,- både en 50åring og en 15åring vil synes at innslaget er artig. Kombinasjonen av de to artistene i innslaget er i utgangspunktet utenkelig, men de kler hverandre forbløffende godt, de har samme "beat", og kontrasten mellom dem har en sterkt komisk effekt.

Årets beste intervju: En Alzheimerpasient og hans kone, NRK P2

Ved Wenche Margrethe Myhre

Juryens begrunnelse:Årets beste intervju er laget av en intervjuer som det er lett å lene seg tilbake og stole på, tiltross for at intervjuobjektet er noe utenom det vanlige. Vi er aldri i tvil om at alle vanskelige spørsmål vil bli godt håndtert, og at intervjueren ivaretar intervjuobjektet på en god måte. Intervjuobjektet har grunn til å ha tillit til intervjueren, han blir framstilt med stor respekt. Samtidig tør intervjueren å stille svært dristige spørsmål. Årets beste intervju framstår som en svært naturlig og god dialog. Vi kommer tett på intervjuobjektet uten å komme for tett.

Årets beste promo: Reiseradiomyggen, NRK P1

Produsert av Vidar Brennodden.

Juryens begrunnelse:Årets beste promo er båret fram av en glimrende ide med veldig sterk overraskelseseffekt. Den tekniske produksjonen er svært godt. Årets beste promo har et tydelig budskap, en sterk grad av både gjenkjennelse og overraskelse, den gir en følelse av glede og sommer, og den spiller direkte på en etablert merkevare.

Årets beste overgang: Sommerens store hits, NRJ

Espen Hoff presenterer sommerens største hits

Juryens begrunnelse:Årets beste overgang er billedskapende i kortformat. Den har svært god framdrift, som gjør at lytteren bli værende ved stasjonen – et svært godt håndtverk innen kommersiell radio. Årets beste overgang treffer målgruppa der den skal, midt i magen.

Hedersprisen: Lars Roar Langslet

Juryens begrunnelse:Prix Radios første Hederspris går til mannen som tok initiativ til oppløsningen av kringkastingsmonopolet høsten 1981. Dette førte til at de første nærradioene kunne starte sine sendinger i 1982, for drøyt 20 år siden. Konsekvensen av dette har ikke bare vært at vi har fått et stort og dynamisk mangfold i eteren, både radio og TV, men også at vi har fått et sterkere og mer potent NRK. Uten nærradioene ville vi neppe sett talenter som Alf Tande P, som staret sin karriere i Radio Motor, eller Espen Thoresen, som staret sin karriere i Radiorakel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere