*Nettavisen* Nyheter.

Se Wikileaks' James Bond-bunker

Her gjemmer Wikileaks sine sikkerhetskopier. Se video og bilder av den utrolige bunkersen.

09.12.10 13:11

HTML EMBED

Med sitt eksentriske og litt mystiske liv gjør Wikileaks grunnlegger Julian Assange sitt beste for å fremstå som en slags James Bond, skriver den britiske avisen Daily Mail, og publiserer torsdag noen fantastiske bilder fra det underjordiske datasenteret Wikileaks har lagret mange av sine sikkerhetskopier.

Bunkersen ser ut som om den er trukket rett ut av en James Bond-film.

Atomsikker

Sikkerhetssenteret ligger 30 meter under bakken, under «Vita bergen» i Stockholm. Det er det svenske selskapet Bahnhof som driver høysikkerhetsanlegget Pionen.

- Bunkersen ble bygget under den kalde krigen og var en del av det svenske sivilforsvaret, forteller administrerende direktør Jon Karlung i et videoomvisning med Data Center Pulse.

Du kan se hele omvisningen i toppen av denne artikkelen.

Vita bergen består av hardt grunnfjell og i bunkersen finner vi tidligere militære installasjoner og atomsikre områder. Det er noen av de atomsikre områdene som er omgjort til datasenteret Pionen.

Tyske ubåtmotorer

At det ser ut som kulissene i en James Bond-film, er for øvrig ikke tilfeldig.

- Inspirasjonen kommer fra science fiction-filmer, forteller Karlung.

Bunkersen er utstyrt med et «svevende» konferanserom og glasskorridorer, månelandskap, designmøbler og til og med to tyske ubåtmotorer som reservemotorer. Det eneste som mangler er Assange selv, med en hvit katt i fanget, skriver Daily Mail.

Nedenfor kan du alle bildene fra Pionen:

3952

Dette er Wikileaks-saken:

* Søndag 28. november begynte Wikileaks å publisere de 251.287 ambassaderapportene nettstedet har fått kopier av.

* Det er det største antallet konfidensielle dokumenter som noensinne er lekket. Dokumentene, som Wikileaks har døpt «Cablegate», gir et usminket innblikk i USAs diplomati.

* Rapportene daterer seg fra 1966 til slutten av februar i år og inneholder fortrolig kommunikasjon som har gått mellom 274 amerikanske utenriksstasjoner og Utenriksdepartementet i Washington. 15.652 av rapportene er hemmeligstemplet.

* Wikileaks vil offentliggjøre rapportene i etapper.

* Les Wikipedias omtale av Cablegate her

* Her finner du en liste over Wikileaks-sidene som publiserer ambassaderapportene

(Wikileaks ble utsatt for dataangrep etter publiseringen og har derfor sikret seg ved å publisere på flere nettsider rundt om i hele verden)

Les mer om Wikileaks her:

HTML EMBED

(Kilde: Wikileaks)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.