RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sea Shepherd: - Har forhindret japansk hvalfangst

Sist oppdatert:
Sydney (NTB-AFP): Miljøverngruppen Sea Shepherd hevder den har forhindret japanske fangstskuter i å ta hval i Antarktis. Hvalfangerne er spredt over et stort område fjernt fra det flytende kokeriet Nisshin Maru, sier fangstmotstanderne.

Men japanske myndigheter avviste tirsdag dette, og framholdt at fangsten pågår som normalt. Japanerne vil ikke opplyse nøyaktig hvor fartøyene befinner seg, fordi dette kan hjelpe Sea Shepherd til å finne dem.

- Nisshin Maru er på flukt og kan ikke stoppe for å ta om bord hval. Hvis kokeriet forsøker å gå tilbake til fangstområdet, står Sea Shepherd klar til nok en gang å gripe inn og stanse denne ulovlige virksomheten, het det i en kunngjøring fra den militante gruppen.

Kommersiell hvalfangst er forbudt i det såkalte sørlige reservatet i Antarktis. Men Japan utnytter et smutthull i Den internasjonale hvalfangstkommisjonen IWCs regelverk og driver det landet kaller forskningsfangst i dette området.

Australia har stevnet Japan inn for den internasjonale domstolen ICJ med krav om at den japanske hvalfangsten blir kjent ulovlig. En kjennelse i saken ventes avsagt ved domstolen i Haag senere i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere