Sea Shepherd: - Har forhindret japansk hvalfangst

Sydney (NTB-AFP): Miljøverngruppen Sea Shepherd hevder den har forhindret japanske fangstskuter i å ta hval i Antarktis. Hvalfangerne er spredt over et stort område fjernt fra det flytende kokeriet Nisshin Maru, sier fangstmotstanderne.

04.07.14 13:10

Men japanske myndigheter avviste tirsdag dette, og framholdt at fangsten pågår som normalt. Japanerne vil ikke opplyse nøyaktig hvor fartøyene befinner seg, fordi dette kan hjelpe Sea Shepherd til å finne dem.

- Nisshin Maru er på flukt og kan ikke stoppe for å ta om bord hval. Hvis kokeriet forsøker å gå tilbake til fangstområdet, står Sea Shepherd klar til nok en gang å gripe inn og stanse denne ulovlige virksomheten, het det i en kunngjøring fra den militante gruppen.

Kommersiell hvalfangst er forbudt i det såkalte sørlige reservatet i Antarktis. Men Japan utnytter et smutthull i Den internasjonale hvalfangstkommisjonen IWCs regelverk og driver det landet kaller forskningsfangst i dette området.

Australia har stevnet Japan inn for den internasjonale domstolen ICJ med krav om at den japanske hvalfangsten blir kjent ulovlig. En kjennelse i saken ventes avsagt ved domstolen i Haag senere i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag