RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seabird heves kraftig

Sist oppdatert:
Meglerhuset Kautphing kommer snart ut med en analyse i SeaBird der kursmålet heves kraftig. Oppkjøp og reprising av sektoren har sent aksjekursen rett opp:
Seismikkselskapet Seabird har gått som en kule på Oslo Børs siden aksjen ble notert 11. april i år. Da ble aksjen handlet til kurs 25 kroner på åpningen, mens den mandag handles til 33 kroner aksjen.

Fredag hentet selskapet inn rett over 100 millioner kroner i en rettet emisjon etter at de hadde kjøpt seismikkselskapet Seabed. Men ifølge markedskilder skal meglerhuset Kaupthing snart komme ut med en analyse der kursmålet er satt til 52 kroner aksjen.

I sin tidligere analyse har meglerhuset satt et kursmål på 35 kroner per aksje. Denne analysen kom ut rett etter at selskapet ble satt på børs.

Analytiker Morten Nystrøm vil ikke kommentere analysen før den er sendt ut, men bekrefter at det kommer en analyse i løpet av tidlig denne uken.

Han nevner oppkjøpet av Seabed samt en reprising av hele sektoren som årsaker til at de hever kursmålet.

Både PGS og TGS har steget betydelig den siste tiden. Bare den siste uken har PGS løftet seg nærmere 30 prosent mens TGS hever seg 16,2 prosent. I samme periode har Seabird steget over 16 prosent. Langt sterkere resultater enn forventet samt oppkjøp av Western Geco har sendt kursene i sektoren bra opp.

Også meglerhuset ABG Sundal Collier jobber med en analyse på selskapet. Etter hva NA24 iMarkedet har grunn til å tro var kursmålet høyere her enn hos Kaupthing, men denne vil ikke bli publisert som følge av at meglerhuset gjorde emisjonen for Seabird.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere