RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seabird reduserer underskuddet

Sist oppdatert:
Viser bedring på driften, men har fortsatt høy gjeld.

Seismikkselskapet Seabird henter mellom 90 og 70 millioner kroner i en rettet emisjon. Det skjer gjennom å trykke opp mellom 35 og 45 millioner nye aksjer. Tegningskursen er satt til 2 kroner per aksje.

Seabird fikk et resultat før skatt som viser et underskudd på 0,7 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er en bedring fra et underskudd før skatt på 3 millioner dollar i fjerde kvartal 2007.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Driftsresultatet viser et tap på 13,8 millioner dollar mot 2,5 millioner i tilsvarende periode året før. Det skyldes at de har tatt et verditap på 15,9 millioner dollar på fartøyene og det seismiske utstyret.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBTIDA) økte til 13,4 millioner dollar fra 9,5 millioner. Driftsinntektene viser en vekst til 60,8 millioner fra 35,4 millioner.

Kontantstrømmen fra driften var på 6,5 millioner dollar og kontantbeholdningen økte til 14,9 millioner dollar ved utgangen av året.

Selskapet skriver at de har begynt å se indikasjoner på forsinkede prosjekter og lavere etterspørsel innen 2D seismikk og kildemarkedet. Det er også mer tilgjengelig kapasitet.

For 2009 venter de at driftsinvesteringene (CAPEX) vil bli på rundt 20-25 millioner dollar. Disse pengene skal kun brukes til å erstatte og oppgradere utstyr på den eksisterende flåten. Allerede har de investert 8-9 millioner dollar i seismikkutstyr til «Aquila Explorer» etter at denne ble levert tilbake fra PGS.

Seabird vedgår at gjelden er litt for høy under de rådende forholdene. De vurderer ulike alternativer for å redusere andelen kortsiktig gjeld og for å bedre likviditeten.

Selskapet antar at de gjennom antatt kontantstrøm vil være i stand til å tilbakebetale forfalt gjeld frem til slutten av andre kvartal. Med den finansielle situasjonen selskapet er i så er det lite rom for avvik i planen. Derfor er Seabird forberedt på å måtte reforhandle tilbakebetalingsplaner eller finne andre former for finansiering.

Obligasjonen på 200 millioner kroner som forfaller i juli så jobber selskapet med flere alternativer for å refinansiere dette lånet. Blant annet skal emisjonen de gjennomfører nedbetaler deler av dette lånet.

De siste månedene har de forhandlet med bankene og godtatt økning i rentemarginene på eksisterende gjeld.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere