RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SeaDrill går for Mosvold-bud

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen og hans riggselskap SeaDrill går nå for et oppkjøp av Mosvold Drilling
Det er klart etter at SeaDrill nå har kjøpt seg over 40 prosent i riggnykomlingen Mosvold Drilling.

Ifølge en melding har SeaDrill kjøpt ytterligere 675.662 aksjer i Mosvold Drilling. Aksjene er kjøpt på 14 kroner, som også blir kursen i det pliktige budet SeaDrill vil sette frem overfor de resterende aksjonærene i Mosvold.

SeaDrill har etter kjøpet 40,08 prosent av aksjene i Mosvold Drilling, noe som ifølge Mosvolds vedtekter utløser budplikt.

Det er ventet at tilbudsdokumentet vil foreligge i løpet av neste uke.

Budet er i tråd med SeaDrills planer lagt frem i forbindelse med at selskapet kjøpt knappe 40 prosent a selskapet for to uker siden. SeaDrill uttalte da at de ville legge inn et bud på resten av Mosvold forutsatt at de fikk forhandlet frem en refinansiering av Mosvolds nybygg som ville skape positive effekter for SeaDrills totale finansieringsløsning.

Mosvold har et avansert dypvannsboreskip under bygging ved Samsung-verftet for levering i juni 2008, samt en opsjon på et skip nummer to for levering i desember samme år. Prisen pr. enhet er omkring 515 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere