RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seadrill-rigg har "vondt" i beina

Sist oppdatert:
En av riggselskapet Seadrills oppjekkbare rigger må nå en ekstratur til verftet.
Det er ifølge en melding fra Seadrill riggen West Larissa som nå er på vei til et verft i Singapore. Bakgrunnen er at det har kommet skader på de oppjekkbare beina til riggen.

Skadene oppsto da beina gikk gjennom havbunnen i forbindelse med oppstarten på et nytt boreoppdrag. Jackup-rigger jekker ned bein som står på havbunnen slik at dekket løftes over havnivå når riggen er i operasjon.

En inspeksjon av skadene tyder på at riggen kan bli ute av drift i fire måneder. Skadene skjedde i farvannene utenfor Indonesia.

Inntektstapet vil delvis bli dekket av selskapets driftsforsikring.

Seadrill opplyser også at det har vært andre tekniske problemer for riggen så langt i andre kvartal, og derfor har den driftsutnyttelsen vært begrenset siden begynnelsen av mai.

En av Seadrills andre rigger, West Titania skal starte på en ny kontrakt i midten av juli etter å ha vært uten jobb siden januar i år. Riggen har i perioden vært innom et verft og blitt flyttet fra Nigeria til farvannene utenfor Tunisia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere