RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seadrill selger til Ship Finance

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen fortsetter å bruke Ship Finance som finansieringskilde til de operative selskapene, denne gangen er det Seadrill som frigjør kapital.
Seadrill har nemlig inngått en salgs- og tilbakeleieavtale på riggnybygget West Propero med Fredriksens skipsleasingselskap Ship Finance International.

Seadrill selger den oppjekkbare boreriggen for 210 millioner dollar til Ship Finance mot å leie den tilbake for en periode på 15 år.

Underveis i leieforholdet har Seadrill mulighet til å kjøpe riggen tilbake, første gang etter tre år for 142 millioner dollar. Riggen kan også kjøpes tilbake etter endt leieforhold, da for 60 millioner dollar.

Seadrill vil måtte betale 120 millioner dollar i samlet leie for riggen i løpet av den første treårs perioden, dretter 77 millioner tilsammen for de neste fire årene og avslutningsvis 109 millioner dollar for de resterende åtte årene. Total beløper leien seg til 306 millioner dollar over hele leieperioden.

Etter 1. januar 2009 vil Ship Finance på sin side få et element på fire prosent av justert driftsoverskudd for boreriggen over et avtalt nivå.

Riggselskapet vil ikke bokføre noe gevinst fra salget siden riggen fortsatt rapporteres under nybygg i balansen.

Riggen West Prospero, tidliegre Seadrill 4, er udner bygging ved Keppel FELS verftet i SIngapore og skal leveres i tredje kvartal i år. Byggeprisen er rundt 130 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere