RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SeaDrill-selskap får kontrakt

Sist oppdatert:
Riggselskapet SeaDrills 33 prosenteide riggselskap PT Apexindo Pratama Duta har fått på plass en borekontrakt for sin eneste jackup-rigg
Ifølge en pressemelding har PT Apexindo sluttet den oppjekkbare riggen Rani Woro på en kontrakt til oljeselskapene Sky Petroleum og Crescent Petroleum.

Kontrakten gjelder boring av den første av to forpliktende brønner på Mubarak-feltet utenfor De forende Arabiske Emirater. Det er ventet at boringen av brønnen starter innen utgangen av januar.

Rani Woro-riggen er PT Apexindos eneste oppjekkbare borerigg og er utstyrt for operasjon på inntil 250 fots havdyp og bring inntil 25.000 fot ned i havbunnen.

Det er ikke opplyst hvor mye kontrakten er verdt for selskapet. Riggen har de to siste årene gått på en kontrakt til Statoil for boring i Persia-gulfen.

Selskapets øvrige offshore flåte består av fire lekterrigger i tillegg til en større landboringsoperasjon. PT Apexindo har også en jackup-rigg under bygging for levering i desember i år. Selskapet er Indonesias ledende boreselskap.

SeaDrill hvor skipsreder John Fredriksen er hovedaksjonær, kjøpte 33 prosent av PT Apexindo i juli i fjor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere