RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SEB starter kapitalforvaltning

Sist oppdatert:
Finanshuset SEB, med Mads H. Syvesen i spissen, søker konsesjon om å starte med kapitalforvaltning i Norge. Dermed blir fondsmarkedet utsatt for enda mer konkurranse. Les mer her
SEB Asset Management Norge AS søker konsesjon for å starte kapitalforvaltning i Norge. Selskapet vil distribuere sine produkter og tjenester gjennom flere av SEBs virksomheter i Norge.

- Bransjen har vært igjennom en periode med konsolidering, og markedet blir gradvis mer modent. Vi forventer god vekst de neste årene og det er nå et godt marked for rekruttering av erfarne norske forvaltere og analytikere. Vi har ansatt de første medarbeiderne og vil bruke de neste månedene på å forberede oppstart selskapet, sier landsjef for SEB i Norge, Mads H. Syversen i en kommentar.

Før oppstart av det nye norske forvaltningsselskapet er det 450 ansatte i fem land, som arbeider innenfor Asset Management i SEB. Av disse er omlag 100 analytikere og forvaltere. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av tjenester innen kapitalforvaltning til institusjoner, livsforsikringsselskaper, pensjonskasser og privatpersoner.

Produkttilbudet omfatter aksje- og renteforvaltning, private equity, eiendomsforvaltning og hedgefond. Forvaltet kapital var ved utgangen av tredje kvartal 2005 om lag 630 milliarder norske kroner.

SEB Asset Management Norge vurderer flere produkter som interessante for det norske markedet.

SEB overtok i høst som eier av Privatbanken, og skal utvikle banken videre ved å åpne nye kontorer og tilby flere tjenester og produkter. SEB Privatbanken vil blant annet tilby investeringsprodukter og tjenester fra SEB Asset Management.

- Vi skal forsterke SEBs norske virksomheter i Finanshuset SEB i Norge, med vekt på nærhet til kundene og markedet og med en tydeligere norsk ledelse. Overtagelsen av SEB Privatbanken og etableringen av SEB Asset Management Norge er viktige steg i den videre utviklingen av SEB i Norge, sier Syversen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere