Securitas Direct anker erstatningsdom

Oslo (NTB): Alarmselskapet Securitas Direct ønsker ikke å betale erstatning til foreldrene som mistet sin sønn i en brann i fjor. Selskapet anker derfor deler av dommen fra tingretten i mars.

10.07.14 09:21

Til tross for at selskapet fikk inn seks meldinger fra alarmen i huset, ble ikke brannvesenet varslet, skriver Aftenposten. Da brannvesenet til slutt ble varslet, var det for sent og en 38 år gammel mann omkom.

Alarmselskapet ble i mars ilagt en virksomhetsstraff av Asker og Bærum tingrett på 1,2 million kroner og dømt til å betale 120.000 kroner i erstatning til mannens foreldre. Selskapet fikk også sterk kritikk for mangelfulle rutiner, men ble i retten likevel frikjent for straffansvar.

Nå vil selskapet anke den delen av dommen der de må betale 120.000 kroner i erstatning til den omkomnes foreldre. Et flertall av dommerne mente nemlig at selskapet burde ta noe av ansvaret for brannen og betale erstatning, noe alarmselskapet er uenig i.

- Vi mener varslingen fungerte som den skulle og at vi ikke på noen måte handlet grovt uaktsomt. Videre er vi enige med fagdommeren i at det fatale utfallet i saken er et resultat av en rekke svært uheldige omstendigheter. Vi ser derfor ingen annen mulighet enn å anke erstatningsspørsmålet til lagmannsretten, sier administrerende direktør Tore Staveland i Securitas Direct til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.