RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier for protestkandidater i italiensk valg

Roma (NTB-Reuters-DPA): Velgerne i Italia har gitt landets etablerte politikere en kraftig ørefik. Utpregede protestkandidater er blant seierherrene i valg i flere viktige italienske byer.

Komikeren og populisten Beppe Grillos «Femstjernersbevegelse» vant mandag valget på borgermester i norditalienske Parma, som har 190.000 innbyggere. Bevegelsen er etter dette en kraft å regne med foran valget på ny nasjonalforsamling neste år, sier italienske analytikere.

Bevegelsens kandidat i Parma, 39 år gamle Frederico Pizzarotti, danket ut veteranen Vincenzio Benazzoli, som representerte en allianse av sentrum-venstrepartier. - Min seier gjenspeiler et ønske om forandring, mener Pizzarotti.

Tidligere statsminister Silvio Berlusconis høyreparti Frihetens folk er blant taperne i det italienske valget. Men også partiene i sittende regjeringssjef Mario Montis brede koalisjon måtte tåle klar tilbakegang.

Bare rundt 51,4 prosent av de stemmeberettigede deltok i mandagens andre og avgjørende runde i valgene på borgermestere i 118 byer og landkommuner. I den første valgomgangen for to uker siden lå deltakelsen på 65,4 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere