RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier for rekruttene

Birkebeineren ble slått 1-0 i Vallhall søndag. – Det er en positiv stemning i laget, sier VIF-treneren.

Av Magnus Cato Andersen (tekst og foto)

Et forsterket rekruttlag slo Birkebeineren 1-0 i en treningskamp i Vallhall søndag formiddag. Monir Ben Moussa scoret Vålerengas mål i en underholdende kamp som ikke ble avgjort før helt mot slutten.

Trener Aleksander Olsen er positiv foran årets sesong.

- Vi kommer til mange gode sjanser i dag og har lange angrep, men vi må bli bedre til å avslutte angrepene og jobbe bedre sammen i pressfasen så vi unngår kontringer i mot, sier han til vif-fotball.no etter kampen.

- Det er en positiv stemning i laget og jeg har troen på at vi klarer å ta flere poeng tidligere i sesongen i år.

Høyt tempo

Kampen startet i et høyt tempo, der Birkebeineren tok tak med en gang dommeren blåste i gang. De skapte et par småfarligheter allerede de to første minuttene, men det var Vålerenga som stod for den første store sjansen. Etter to minutter slo Mohammed Fellah en lang corner som Shåresh Ahmadi fikk headet tilbake i feltet. Der kom Chuma Anene stormende, men han fikk akkurat ikke pirket ballen i mål og Birkebeineren klarerte på streken.

De første 15 minuttene bølget spillet frem og tilbake og kampen ble preget av et veldig høyt tempo. Vålerenga tok mer og mer over banespillet, men slet med presisjonen i den siste tredjedelen av banen.

Sjansesløseri

I det 16. minuttet kom Enga til en kjempesjanse ved Veigar Pall Gunnarsson. Han ble spilt nydelig igjennom, men alene med Thomas Solvoll klarte han å sette avslutningen over. Det var ikke bare Vålerenga som skapte store sjanser. Birkebeineren var også farlig frampå ved flere anledninger og de var spesielt farlige på overganger. Etter 21 minutter kom spissen til Birkebeineren seg fri fra Deniz Payasli inne i boksen og fikk vendt opp. Skuddet var derimot ikke like bra som prestasjonen før, og skuddet gikk like utenfor.

Utover omgangen koblet Vålerenga grepet for alvor og det siste kvarteret av omgangen var det Enga som styrte alt. Det var mange gode kombinasjoner offensivt og laget skapte flere gode sjanser. Samspillet mellom Fellah og Gunnarsson var strålende til tider og etter 33 minutter sendte Fellah en følsom stikkpasning igjennom til Gunnarsson. Alene med Solvoll klarte han nok en gang ikke å overliste den gode keeperen og avslutningen gikk rett på Solvoll.

God Solvoll

Omgangens største mulighet kom etter 39 minutter. Anene fikk ballen på kanten og satte fart mot dødlinja. Derfra slo han et presist innlegg mot Ahmadi som fikk til en god heading. Ballen hadde en fin bue mot det lengste hjørnet, men Solvoll var i det umulige hjørnet og fikk på mirakuløst vis slått ballen til corner. Rett før pause slo Fellah nok en strålende stikkpasning mot Gunnarsson, men nok en gang klarte spissen å sette ballen rett på Solvoll.

Det stod altså 0-0 til pause etter en meget underholdende omgang. Enga var best i det meste og skapte de største mulighetene med til tider meget bra spill. Enda flere sjanser kunne vært skapt dersom Enga hadde vært mer presise på den siste tredjedelen av banen. Den tidligere Hønefoss keeperen Thomas Solvoll hadde flere matchvinnerredninger og det er takket være han at det stod 0-0 til pause. Birkebeineren hang godt med de første 15 minuttene, men deretter tok VIF over. Det skal allikevel sies at Birkebeineren var veldig giftige på overganger og skapte flere farligheter de også.

Roligere andre omgang

Da lagene kom på banen i 2. omgang virket som det høye tempoet i første omgang hadde satt sitt preg på spillerne. De første 10 minuttene av omgangen skapte Vålerenga to farligheter ved henholdsvis Ahmadi og Kamer Qaka, men begge forsøkene endte uten nettkjenning.

Vålerenga var det førende laget også i andre omgang, men slet med balltempoet og det ble mange forsøk på soloprestasjoner. Etter 70 minutter måtte venstreback Lars Vincent Andersen ut med en ankelskade etter en sen takling av en birkebeiner.

De helt enorme sjansene uteble i denne omgangen, men etter 84 minutter kom endelig scoringen for VIF. Monir Ben Moussa kom på et strålende løp på venstrekanten og fikk til slutt ballen inne på 10 meter. Avslutningen var iskald og selv om Solvoll fikk en finger på ballen, klarte han ikke å forhindre at den følsomme lobben gikk i mål.

Nær utlikning

Like etter trodde de tilreisende supporterne at det stod 1-1. Høyrekanten til Birkebeineren kom på et flott løp og fikk slått inn foran mål. Der ventet en birkebeiner og fikk til en god heading. Ballen gikk i nettet, men til bortesupporternes fortvilelse var det nettet bak mål ballen traff.

Etter dette gikk luften litt ut av bortelaget og Enga kontrollerte de siste minuttene. På overtid kom Vålerenga på en god kontring 3 mot 2. Anene bestemte seg for å gå selv, men avslutningen gikk rett på en god Thomas Solvoll. Dette var det siste som skjedde og dommeren blåste av kampen på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Kort oppsummert var dette en god kamp av rekruttene. Laget spilte seg til mange gode sjanser, men de må bli mer effektive foran mål. Selv om flere førstelagsspillere var med i dag, virker stammen i rekruttlaget mer solid i år enn i fjor og dette lover godt for fornyet kontrakt i Oddsenligaen.

Vålerenga 2 – Birkebeineren 1-0 (0-0)
Treningskamp, Valhall Arena, søndag 1. april kl 10.00, ca 50 tilskuere

Mål: 1-0 Monir Ben Moussa (84. min)

Gule kort: Mohammed Fellah (29. min), Shåresh Ahmadi (69. min)

Vålerengas lag (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn, Ahmed El-Amrani, Deniz Payasli, Nicolai Næss, Lars Vincent Andersen (Ali Iqbal fra 74. min), Ibba Laajab (Monir Ben Moussa fra 69. min), Mohammed Fellah, Kamer Qaka, Chuma Anene, Shåresh Ahmadi, Veigar Pall Gunnarsson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere