Seier for Vålerenga II

VOLDSLØKKA (vif.no): Vålerengas rekrutter slo Åmot 4-0 på Voldsløkka mandag kveld i 2.divisjon. Rune Lange og Glenn Roberts scoret to mål hver for Vålerenga. Vif.no kommer tilbake med mer utover kvelden

14.08.06 21:58

Vålerengas lag mot Åmot: Øyvind Bolthof - Freddy dos Santos, André Muri, Jørgen Horn, Mustafa Achrifi - Jalal El-Gharbi, Steinar Strømnes, Thomas Holm, Mohammed Fellah - Rune Lange, Glenn Roberts

Benken: Adam Larsen, Dennis Obeng, Dan Fellus, Adnan Haidar, Kristian Svendby

Neste kamp: Vålerenga II - Åmot
Voldsløkka match – mandag 14. august kl. 19.00

16. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Dommere: Ahmed Akdas, Pedram Alavi (AD), Kamran Janjua (AD)

Klikk på bildet for å forstørre.

Tabellposisjon:
Vålerenga 2: 8 (5-2-8)
Åmot: 11 (4-2-9)

Tre siste kamper:
Vålerenga II: 2-2 (Stabæk h), 7-1 (Sarpsborg h), 3-4 (Bærum b)
Åmot: 0-1 (FK Tønsberg h), 1-2 (Tollnes b), 2-0 (Sprint-Jeløy h)

Form hjemme/borte:
Vålerenga II hjemme: 3-2-3
Åmot borte: 1-0-6

Vålerenga rår over noen av landets mest spennende fotballtalenter. Mange av dem får god matching i 2. divisjon. Mandag får de selskap av etablerte A-lagspillere når Buskerud-laget Åmot gjester Oslo. Følgende A-lagspillere er tatt ut i troppen: Øyvind Bolthof, Freddy dos Santos, Andre Muri, Jørgen Horn, Jalal El-Gharbi, Steinar Strømnes, Thomas Holm, Mohammed Fellah, Glenn Roberts og Rune Lange.

– Bortekampen mot Åmot er en av de dårligste rekruttkampene vi har spilt i år. Vi har litt å revansjere på mandag. Vi går ut fra at det blir en fysisk tøff kamp igjen. Derfor må vi utnytte våre styrker og ha et balltempo som Åmot ikke klarer å henge med på. Vi lyktes veldig bra i forrige hjemmekamp mot Sarpsborg, så vi får håpe at vi greier det igjen, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Forrige hjemmekamp mot Sarpsborg var godt besøkt. Vålerengas rekrutter setter pris all støtte de kan få fra tribunen i harde høstkamper.

– Det er en veldig viktig kamp for oss. Slår vi Åmot begynner vi å få litt avstand til bunnstriden. Da trenger vi sannsynligvis bare et par seiere til for å berge plassen. Taper vi, er vi i gjørma. Det var veldig moro at så mange møtte opp i forrige hjemmekamp. Håper de tar turen igjen.

Fortjent Åmot-seier sist
Vårkampen vant Åmot 2-0. Begge målene kom etter pause. Vålerenga stilte med fem seniorspillere fra start og hadde sine sjanser, men Levan Melkadze hadde ikke marginene med seg. Hjemmeseieren var fullt fortjent i følge Vålerenga-trener Glenn Rostad.

– Vi møtte et robust lag som spilte på fysikken. De var fysisk sterkere enn oss, kanskje også smartere, noe som nok ikke er unaturlig med tanke på at vi har en ung spillertropp. Åmot hadde mer vilje og tæl enn oss. Det er ikke tvil om at vi har ferdighetene til å takle dette nivået, men når vi ikke klarer å holde balltempoet oppe eller matche dem i duellspillet, så har de et lag som er såpass godt at de vinner fortjent.

Irriterende Bærum-tap
Forrige mandag gikk rekruttene på en smell mot hjemmesterke Bærum på Kadettangen. Etter å ha levert under pari før pause, slo Vålerenga voldsomt tilbake i minuttene etter hvilen. Kjappe scoringer av Dennis Obeng, Jørgen Horn og Alexander Mathisen snudde kampen. Ledelsen holdt imidlertid ikke kampen ut. Mange balltap ga Bærum de sjansene de trengte for å for å opprettholde sin gode hjemmestatistikk. Til slutt vant de gule og svarte 4-3.

– Vi var veldig gira på å snu kampen etter den dårlige førsteomgangen. Og det gjorde vi jo. Vi gjorde noen endringer som vi lykkes med. Gutta hadde bestemt seg og det lå mye vilje bak målene. De skal ha honnør for det. Men derfor var det fryktelig skuffende at vi slapp dem inn i kampen igjen. Vi hadde en ledelse og skulle spille på den. I stedet prøvde vi å være kule, ble for sløve og spilte bort ball etter ball. Det var forbanna irriterende at vi inviterte Bærum inn i kampen igjen etter at vi hadde hentet opp deres ledelse, sa trener Andreas Holter til vif.no etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Buskeruds tredje beste
Åmot rykket opp fra 3. divisjon etter fjorårsesongen ved å slå Asker i kvalifiseringa. I år kjemper laget på nedre halvdel av tabellen, men har levert gode enkeltresultater. Forrige helg ble Sprint/Jeløy slått 2-0 etter to scoringer av Sigmund Grøterud.

Buskeruds tredje beste lag hentet ti nye spillere før 2006-sesongen. Blant annet har Lars Erik Martinsen og veterankeeper Ronny Hvambsal kommet fra Strømsgodset. Spissen Vegard Dokken er på lån fra Tippeliga-klubben Sandefjord og den tidligere Ham-Kam- og Bodø/Glimt-spissen Eivind Eriksen er ny i rollen som spillende hjelpetrener.

Åmot IF – stiftet 19.3.1919
Trener: Trygve Hagen
Hjemmebane: Åmot Stadion
Drakter: Blå trøye, hvit bukse
Hjemmeside: http://www.home.no/amot-fotball/
Lokalavis: Drammens Tidende

Tabellplassering 3. divisjon siste 5 år:
2001: 5, 2002: 4, 2003: 6, 2004: 3, 2005: 1

Tabell og kampoppsett 2. divisjon avdeling 1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.