*Nettavisen* Nyheter.

Seier i årets første byderby

Vålerenga tok i mot Lyn på Valle denne regntunge onsdagskvelden og beviste hvem som er best i byen av juniorlagene.

18.04.12 21:39

Av Magnus Andersen

Enveiskjøring

Vålerengas unggutter tok tak i kampen fra første spark og viste med en gang hvilket lag som hadde mest lyst til å vinne. Allerede etter seks minutter tok Vålerenga ledelsen med et fint mål av Jibril Bojang. Lyn utliknet noen få minutter etterpå, men fem minutter senere gikk Vålerenga nok en gang opp i føringen med Monir Ben Moussa og etter det så juniorene seg aldri tilbake.

3-1 kom kun to minutter senere og denne gangen var det Riki Alba som stod for scoringen. Resten av omgangen var Vålerenga dominerende i alt som skjedde ute i regnet. Tidvis svært godt pasningsspill og gode vendinger av spillet gjorde at Lyn ble løpende mye rundt uten ballkontakt. De gangene Vålerenga mistet ballen, var de på plass med en gang med et fint og agressivt press som førte til mange gjenvinninger. Frustrasjonen bredte seg i Lyn-laget og Marcus Engrebretsen i Vålerenga-buret ble aldri satt på de store prøvene i kveld.

Samme kampbilde etter pause

Da lagene igjen kom ut på banen, var det heller ingen tvil om hvilket lag som ville mest. Vålerenga var best i alt og skapte flere gode sjanser, uten at effektiviteten var den samme som i første omgang. Etter 73 minutter ble Gagan Singh lagt i bakken og dommeren pekte helt korrekt på straffemerket. Straffen satte Riki Alba kontant i mål og seieren var på mange måter sikret. Dette var også noe kampen bar preg av etter scoringen. Lyn hadde ingen vilje til å jobbe seg inn i kampen igjen og bare noen dårlige avslutninger gjorde at laget ikke tok med seg flere baklengsmål hjem til Oslo vest.

- Fornøyd, men litt bitter

Tomålsscorer Riki Alba var alt i alt fornøyd med dagens kamp.

- Det var deilig å vinne lokaloppgjøret, sa han etter kampen.

- Vi har hatt en god sesong så langt og er ubeseiret på fem kamper nå. Dette er også noe som synes på tabellen der Vålerenga nå leder med fire poeng.

- Surt at jeg ikke scorer hat-trick i dag, det var jo så nære og, avslutter den unge spissen mens han vender nesen mot garderoben.

Runden avsluttes senere i kveld og serietoer Moss reiser til LSK-hallen for å møte fjerdeplasserte Lillestrøm. Med seier til ett av lagene i denne kampen, har laget mulighet til å komme helt opp i ryggen på VIF igjen. Kun ett poeng vil da skille og sørge for at G19 interkrets fortsatt er jevn og spennende.

Vålerenga – Lyn 4-1 (3-1)
G19 interkrets, Hafslundbanen, onsdag 18. april kl 17:45, ca 40 tilskuere

Mål: 1-0 Jibril Bojang (6. min), 1-1 Lyn (10. min) 2-1 Monir Ben Moussa (15. min) 3-1 Ricki Alba (17.min) 4-1 Ricki Alba (str. 73. min)

Gult kort Vålerenga: Ali Iqbal

Vålerengas lag (4-4-1-1): Marcus Engebretsen, Ali Iqbal (Pio Dingmeijok fra 80. min), Haroon Malik, Ivan Näsberg, Anders Plassen (Simen Olafsen fra 64. min), Jibril Bojang (Jesper Solli fra 64.min), Amir Daush, Mathias Blårud, Monir Ben Moussa (Harmoan Singh fra 33. min), Gagan Sing (Simen Hestnes fra 75. min), Riki Alba

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.