*Nettavisen* Nyheter.

Seierssikker Hugo Chávez sier han er helt frisk

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas president Hugo Chávez mener han er kvitt kreftsykdommen og ser for seg at han kan styre landet i seks år til hvis han blir gjenvalgt neste helg.

I et eksklusivt intervju med nyhetsbyrået AFP fastslår Chávez at han er klar til å styre i flere år til, og i det minste til 2019. Han sier også at han er blitt helt frisk etter alvorlig kreftsykdom det siste året.

- Jeg tror det. Jeg føler meg helt topp, sier Chávez.

- Hvis jeg ikke hadde følt meg sterk nok, ville jeg ikke vært her. Vi vil til og med jobbe enda raskere, fremholder den 58 år gamle presidenten. Han ble syk i 2011 og har siden vært gjennom to kreftoperasjoner på Cuba for å fjerne svulster i mageregionen. Han har også gjennomgått en rekke runder med strålebehandling og kjemoterapi.

I en fersk meningsmåling får Chávez 49,4 prosents oppslutning, mens rivalen Henrique Capriles ligger 10 prosentpoeng bak. I løpet av bare fire måneder har imidlertid Capriles greid å halvere Chávez' ledelse.

Intervjuet med AFP ble gjort lørdag om bord på en lastebil som brakte Chávez ut til titusener av tilhengere i gatene i Guarenas i delstaten Miranda. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.