RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seierstad til Høyesterett

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyesterett til behandle klagen fra bokhandleren i Kabuls kone, Suraia Rais, mot Åsne Seierstad.

(SIDE2:) Saken om Åsne Seierstads «Bokhandleren i Kabul» er ikke avsluttet.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Nå har saken gått gjennom Høyesteretts ankeutvalg og skal behandles i Høyesterett.

Fronter sak for familien
Bakgrunnen for saken er fremdeles at Mohammed Rais og hans familie føler seg ærekrenket av Åsne Seierstad, Cappelens Forlag og hennes bok «Bokhandleren i Kabul» som er gitt ut på flere språk. Det er Mohammed Rais' kone, Suraia, som nå fronter saken på vegne av ektemannen, seg selv og seks andre familiemedlemmer. Suraia Rais bor i Norge.

Saken ble behandlet i Oslo forliksråd, men familien Rais godtok ikke oppsettet Åsne Seierstad og hennes forlegger foreslo.

Forlanger oppreisning
Rais har forlangt oppreisning for den internasjonale skaden boken har gjort. Familien ønsker at dette først og fremst skal gjennom afghansk rett, og så etter norsk rett. Tingretten kom fram til at saken i sin helhet må føres for norsk rett.

Den samme konklusjonen kom lagmannsretten til, men Rais og hennes advokat, Per Danielsen, har anket saken til Høyesterett.

Klagen til Høyesterett går både på rettsanvendelsen og saksbehandlingen. Høyesterett har nå bestemt seg for å se på saken. En avgjørelse fra Høyesterett vil være endelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere