RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seilbåt lå like ved forliste dansker

(Redningsselskapet)
Sist oppdatert:
Til ingen nytte prøvde de seks danske turistene å få help fra en seilbåt.

- De så en seilbåt 200-300 meter lenger borte. Det har blitt fortalt at de prøvde å signalisere til denne uten å lykkes, sier politistasjonsjef i Mandal, Bjart Gabrielsen til NRK.

Søket etter fire danske menn etter båtulykken utenfor Mandal onsdag, har så langt ikke gitt resultater. Ved 21-tiden torsdag kveld ble søket avsluttet. Ifølge Hovedredningssentralen er endret leteaksjonen karakter til søk etter antatt omkomne, og vil ledes av Agder politidistrikt i Kristiansand.

Klokken 16.21 onsdag fikk politiet melding om en drivende båt, etter all sannsynlighet de forliste danskenes båt. Hovedredningssentralen avblåste imidlertid søket etter to timer.

Bekymringsmeldingen kom fra den aktuelle seilbåten.

Den 16 fot store jolla som danskene benyttet ble trolig funnet bare to timer etter ulykken, og i nærheten av ulykkesstedet. Redningsselskapets RS Hvaler ble tilkalt, men de fikk ikke med seg jolla. Dette var altså før ulykken ble varslet.

Ifølge Gabrielsen har det ut fra et faglig grunnlag blitt konkludert med at dette var en båt i drift, basert på de værforholdene som var.

De savnede er i alderen 20 til 25 år.

Søren Thuesen (24) og Niels Højlund (24) kom seg i land. De er preget av hendelsen, men er i OK fysisk form, ifølge politiet. Begge dro hjem til Danmark torsdag ettermiddag.

Thuesen, skal ha svømt nærmere sju kilometer for å varsle om ulykken. Han har fortalt politiet at han så to av sine venner forsvinne i bølgene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere