*Nettavisen* Nyheter.

Seiler reddet av konkurrent

Velux 5 Oceans seiler fra uvær til uvær. Fredag morgen måtte Alex Thompson reddes i ti meter høye bølger.

24.11.06 13:06

«Velux 5 Oceans» er kanskje verdens tøffeste regatta. Sju seilere konkurrerer om å seile raskest rundt jorden, alene i seksti fot store båter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kullseilte
Etter en måned i storm og uvær måtte Alex Thompson gi opp. Torsdag formiddag fikk båten hans, «Hugo Boss», ødelagt kjølen og kullseilte i et forrykende uvær utenfor Kapp det gode håp i Sør-Afrika.

- Jeg sov da båten plutselig la seg over. Det blåste opp mot 35 knop, og jeg seilte med to rev, forteller Thompson til regattaens nettside. Jeg løp opp på dekk for å slippe ut storseilet, men ingen ting skjedde. Båten lå helt over, og det var så vidt jeg klarte å holde meg i cockpiten. Jeg gikk fremover for å sjekke kjølen, og oppdaget at den hadde brukket av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ventet på dagslys
Konkurrenten Mike Golding i «Ecover» snudde, og kom frem til havaristen torsdag kveld, men redningsaksjonen måtte vente til det ble lyst.

I ti meter høye bølger gikk Thompson i redningsflåten, og lot seg drive bort fra «Hugo Boss» slik at Golding kunne plukke ham opp uten å risikere å kollidere med vraket.

- Det var kjempeskummelt, forteller Golding. Skikkelig vanskelig. Du skal ikke langt unna før du mister redningsflåten av syne. Jeg fikk problemer med gasshåndtaket, og så røk girboksen. Etter fire forsøk fikk jeg ham til slutt om bord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere har problemer
Også Unia Basuro i «Pakea» har problemer. Roret er skadd, og må fikses.

- Jeg seiler videre mot Sør-Afrika, og holder et øye med roret. Blir skaden verre reparerer jeg det der. Går det bra seiler jeg videre mot Australia.

Seilas følger Velux 5 Oceans.

Her finner du de offisielle nettsidene til regattaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.