RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiler som en konge

VM: Kong Harald er med i VM for 8-metere som foregår på Hankø denne uken i forbindelse med Kongelig Norsk Seilforbunds 125 årsjubiluem. Dette bildet er fra Færderseilasen i fjor.
VM: Kong Harald er med i VM for 8-metere som foregår på Hankø denne uken i forbindelse med Kongelig Norsk Seilforbunds 125 årsjubiluem. Dette bildet er fra Færderseilasen i fjor. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kong Harald stiller i sin fars gamle seilbåt og gjør det bra i verdensmesterskapet.

(SIDE2): Kong Harald (71) deltar denne uken i VM i seiling på Hankø. Etter at dag tre er over ligger regenten på en god femte plass med sin klassiske båt - kun slått av moderne båter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gammel båt
Kongen har rormannsansvaret i «Sira» det som var kong Olavs seilbåt. De siste årene har båten gjennomgått en betydelig restaurering etter at den var stilit ut på museum i noen år. Men den er allikevel ikke eldre enn at den markerer seg godt blant de andre 25 båtene fra hele ti nasjoner som er med i mesterskapet.

Seilbåten ble bygget i 1937 og kong Olav seilte en rekke regattaer i den flotte meterbåten. Den var den tidligere kongens soleklare favorittbåt og Harald kunne endelig sjøsette båten han vokste opp med i fjor sommer. Året etter seiler den altså VM.

Les også: Slik cruiser de kongelige

Leder klassisk
Kongens båt tok også ledelsen blant de klassiske båtene etter tirsdagens to seilaser. Kongen fortalte til NRK tidligere denne uken at han derfor ikke tror han kommer til å bli verdensmester totalt, men håper på god plassering i egen klasse.

Verdensmesterskapet i seiling for 8-metere, som arrangeres for første gang på 25 år, startet på mandag og varer frem til lørdag.

Seileglad
Om ikke kongen skulle bli verdensmester denne sommeren, så har han markert seg som en dyktig seiler i både inn-og utland i alle år. Kong Harald deltok i sommer-OL i Tokyo i 1964 og i 1987 ble han og mannskapet verdensmestre med seilbåten, entonneren «Fram X». For tre år siden ble de europamestre med «Fram XV» og året etter fikk kongen en ny seilbåt - «Fram XVI».

Kilder: kongehuset.no, nrk.no og aftenposten.no

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere