RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seismikk: Veritas DGC settes på negativ Watch

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Moodys har valgt å sette seismikk-konsernet Veritas DGCs rating på negativ observasjon, som indikerer en mulig nedgradering
Bakgrunnen er ifølge en melding fra Moodys at det er en rekke trender som må korrigeres dersom selskapet skal klare å redusere gjelden over de nesten 12 til 24 månedene.

Det gjelder blant annet svakheten i seismikkmarkedet, den store usikkerheten rundt lete- og produksjonsbudsjettene til oljeselskapene og overkapasiteten i seismikkmarkedet. I tillegg må Veritas endre sitt investeringsmønster i ny seismikk sett i lys av fallende ordrebok og kontantinntjening.

Det meldes om fortsatt svak etterspørsel etter ny seismikkdata i det nordamerikanske markedet, spesielt på grunn av det modne markedet og konkurransen av eldre data som kan oppgraderes for en billig penge.

Det bemerkes også at, tross den høye oljeprisen, er det ikke sikkert at investeringene i seismikk vil øke i 2003.

Moodys vil kuttte selskapets ratinger dersom seismikkmarkedet ikke bedrer seg og Veritas blir substansielt kontantpositive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere