RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seismikkselskap viser bedring

Sist oppdatert:
Det franske seismikkselskapet Compagnie Generale de Geophysique kan vise til en klar bedring i resultatene i første kvartal, men enda sterkere er utviklingen i ordrereserven
CGG som er en av de norske seismikkselskapenes argeste konkurrenter, kan vise til et overskudd i første kvartal, etter fjorårets svake resultat. Resultat før skatt økte fra minus 2,8 millioner euro til pluss 11 millioner euro. En del av forklaring ligger i positive valutagevinster på 4,6 millioner euro i perioden, mot 0,5 millioner i samme periode i fjor.

Hovedårsaken er imidlertid å finne på driften, som viste pluss 12,6 millioner euro, mot 3,4 millioner euro i samme periode i fjor. Driftsinntektene økte fra 156,7 millioner til 161,8 millioner. På dollar basis økte inntjening med 20 prosent.

CGGs inntekter fra seismikkvirksomheten falt imidlertid fra 125 millioner euro i fjor til 83 millioner euro i årets første kvartal. Det var store fall både for aktiviteten offshore og onshore.

Salget av seismikkutstyr fra datterselskapet Sercel fortsatt imidlertid å stige kraftig, og økte med 120 prosent til 83 millioner euro.

Konsernets totale ordrereserve økte med 40 prosent til 305 millioner dollar, og CGG forventer at det skal gi gode resultater i andre kvartal, spesielt for seismikkdelen som tradisjonelt har sitt svakeste kvartal i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere