RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seismikkselskapet Fugro fortsetter veksten

Sist oppdatert:
Nederlandske Fugro kan vise til fortsatt vekst i første halvår, men mesteparten av veksten er som følge av oppkjøp. Selskapet opprettholder tidligere guiding på omsetning i 2004
Fugro omsatte i første halvår for 484 millioner euro, mot 404,7 millioner i samme periode i fjor. Økningen på 20 prosent skyldes i hovedsak oppkjøp av Thales GeoSolutions i slutten av fjoråret. Organisk vekst utgjorde 6 prosent, men en negativ dollareffekt trakk ned med 4 prosent i første halvår.

Resultatet i første halvår før skatt og goodwill endte på 22,6 millioner euro, mot 21,7 millioner i 2003.

Fugro opprettholder sin guiding om å nå en omsetning på 1 milliard euro i år, og viser blant annet til en positiv utvikling i ordreboken i andre kvartal. Fugro forventer også at resultatet for 2004 skal bli betydelig høyere enn de 45 millionene i 2003.

Fugro begrunner guiding med at oljeselskapene må begynne å investere for å kompensere for fallende reserver og økt etterspørsel. De mener i likhet med andre aktører at det er vanskelig å tidfeste når disse investeringene vil begynne å ta av.

- Signalene med hensyn til utviklingen i verdens økonomien er gradvis mer positive, så tempoet i investeringene øker sakte i en rekke land, skriver Fugro i sin rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere