RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sejersted: - Tvilsomt om Se og Hør får momsfritak

Sist oppdatert:
Når Se og Hør kaller seg avis for å få momsfritak tøyes grensene, melder Dagens Næringsliv. Det er tvilsomt om bladet får velsignelse.

Ytringskommisjonens leder, Francis Sejersted, sier til Dagens Næringsliv at man ikke får momsfritak for ren underholdning.

Det viktigste argumentet for ytringsfrihet er hensynet til en fri opplyst politisk samtale. Å ta inn politikere som kommentatorer er ikke nok for å skape denne opplyste politiske samtalen, mener Sejersted.

Sejersted tror det er tvilsomt om Se og Hør får gjennomslag for momsfritak. Han tar forbehold for at han ikke har sett innholdet i nye Se og Hør. Derimot, hvis Se og Hør får gjennomslag for søknaden, kan det føre til endringer for hele ordninger, mener Sejersted.

Sejersted får støtte fra medieprofessor Sigurd Allern. Også han tror hele ordningen kan bli underminert dersom Se og Hør får momsfritak.

- Momsfritak for hele underholdningsbransjen vil gi staten tapte inntekter, samtidig som de klasssiske demokratiske ytringsfrihetsargumentene kan bli uthult, sier Allern til DN.

Professor i journalistikk, Rune Ottosen, og professor i medier og kommunikasjon, Helge Rønning, mener begge at det kan føre til problemer for ordningen om pressestøtte hvis Se og Hør får momsfritak.

Om Oslo Fylkesskattekontor avviser Se og Hørs søknad om momsfritak, vil Se og Hør etter all sannsynlighet klage. Klagen går i så fall til Klagenemnda for merverdiavgift.

Finansdepartementet utelukker ikke at saken havner der.

- Det kan havne som politisk tema her. Det er sterk politisk interesse for saken. Vi kan ikke utelukke at den kommer hit, men vi vil ikke gripe inn før vi eventuelt blir spurt, sier ekspedisjonssjef Torbjørn Gjølstad i Finansdepartementet, til Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere