RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks års fengsel for narkotikasmugling

En 43 år gammel mann fra Moss er dømt til seks års fengsel for medvirkning til smugling av 19 kilo amfetamin over Svinesund for to år siden.

Ytterligere fire andre menn fra Slovenia og Kosovo er dømt til mellom fire og åtte år i samme sak, melder NRK.

Rettsaken gikk forrige uke i Halden tingrett.

En 34 år gammel mann fra Moss ble frifunnet for anklagene om medvirkning til smuglingen, men er domfelt for blant annet salg og oppbevaring av narkotika.

I mai 2013 ble bilen to slovenske menn kjørte stanset ved Svinesundbsbrua, og politiet fant 19 kilo amfetamin i bilens bunnpanne. Like etter kom en personbil som ble kjørt av 43-åringen fra Moss og en 31 år gammel mann fra Kosovo.

Politiet startet telefonavlytting av mennene, som førte til en politiaksjon i Moss i juni samme år. Både 43-åringen og 34-åringen, som begge er fra Moss, ble da pågrepet i aksjonen. 34-åringen innrømmet ikke straffskyld, men innrømte at han i løpet av våren 2013 hadde solgt narkotika for rundt 100.000 kroner til en del personer i Moss-området.

De to slovenerne erkjente straffskyld, og ble begge dømt til fengsel i fire år. 31-åringen fra Kosovo ble dømt til fengsel i åtte år, fordi tingretten mente han var hovedmannen bak smuglingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere