*Nettavisen* Nyheter.

Seks års fengsel for voldtekt av femåring

Voldtok datteren til samboeren sin mens hun var på jobb.

25.12.12 19:45

En 21 år gammel mann fra Stavanger er dømt for å ha voldtatt den fem år gamle datteren til sin samboer mens samboeren var på jobb.

Mannen sto tiltalt for voldtekt på en særlig smertefull eller krenkende måte. Dommen på seks års fengsel falt i Stavanger tingrett torsdag. VG omtalte saken julaften.

Det var på kvelden 9. juli i år at overgrepet skjedde. Mannen erkjente de faktiske forhold i retten, men nektet for at overgrepet var spesielt smertefullt eller krenkende. Det festet retten ingen lit til. De viser til at jenta ble påført blåmerker da 21-åringen tok tak i henne, og retten fikk dokumentert skader i jentas underliv.

Sterk vold
– Voldsanvendelsen var så stor at hun hylte av smerte, skriver retten, som fikk framlagt forklaring fra voldtektsofferet. På tross av protestene fra jenta fortsatte 21-åringen overgrepet.

Jenta fikk ikke fikk varige fysiske skader og framstår ikke i dag som betydelig traumatisert. Men retten mener risikoen for psykiske problemer senere alene utgjør et straffeskjerpende moment.

21-åringen fikk imidlertid ni måneders fradrag for å ha tilstått saken, og straffen ble satt til seks års fengsel. Mannen er også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning til jenta.

Pyntet huset
Stavanger tingrett finner det også skjerpende at voldtekten ble begått av en person som var en farsfigur for femåringen, og at voldtekten foregikk i morens seng. 21-åringen hadde flyttet inn til moren høsten 2011.

Etter voldtekten hadde 21-åringen sagt til jenta at han skulle «ordne opp», heter det i dommen. I stedet vasket han lakenet og pyntet opp i huset før moren kom hjem. Han bestilte også en ferietur til sin samboer.

Dagen etter ble han konfrontert med overgrepene, men beskyldte i stedet samboeren for å ødelegge livet hans med urettmessige anklager. Han sendte også trakasserende meldinger til jentas mor, noe retten mener er straffskjerpende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.