RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks av ti bedrifter betaler ikke skatt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Mer enn halvparten av alle skattepliktige bedrifter i Norge betaler ikke skatt, ifølge tall fra Skattedirektoratet.

Skattedirektoratets tall er utarbeidet for NRK og viser at 99.402 skattepliktige bedrifter, av totalt 240.889 bedrifter, betalte selskapsskatt på 28 prosent for 2011. Enkeltpersonforetak er ikke med i tallmaterialet. Til sammen unnlot bedriftene å oppgi 29 milliarder kroner til beskatning i 2011, ifølge Skattedirektoratet.

Skattedirektør Svein Kristensen er bekymret. Han mener dette viser et høyt omfang av skatteunndragelser i Norge. Samtidig er han ikke overrasket over at et mindretall på om lag 41 prosent av selskapene faktisk betaler skatt.

- Det er overskuddet som skal beskattes. Veldig mange av disse bedriftene har enten ikke overskudd, eller de har tap fra tidligere som kan trekkes fra i skatteberegningen, sier Kristensen.

Ifølge direktoratet ble 16,7 milliarder kroner av de totalt 29 milliarder kronene i 2011 forsøkt unndratt i forbindelse med det etaten mener er regelstridige skattetilpasninger hos multinasjonale selskaper.

Kristensen opplyser at tallene for 2012 ennå ikke er klare. Men for 2011 mener direktoratet at multinasjonale selskaper forsøkte å unndra 16,7 milliarder kroner fra beskatning i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere