*Nettavisen* Nyheter.

Seks av ti får angst av matte

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Her er beviset om du er nervøs for eksamen.

15.04.09 18:48

(BIIPMAG): Nær halvparten av alle gutter og drøyt seks av ti jenter får angstliknende symptomer når de står overfor en matematisk utfordring, skriver forskning.no.

Testet matteangst
Forsøket ble gjennomført blant 900 førsteklassinger ved universitetet i Granada. Ved hjelp av en spørreundersøkelse brukt for å kartlegge folks holdninger til matematikk, testet forskerne testpersonenes fysiske og psykiske reaksjoner.

Norske elever bedre: Yes, nå snur det!

Ifølge forskning.no mener forskerne at matematisk angst kjennetegnes av symptomer som anspenthet, nervøsitet, bekymring, engstelse, utålmodighet, forvirring, frykt og mental sperre når man gjør noe som har met matematikk å gjøre.

- Har ikke forstått
Testdeltakerne var studenter fra 23 ulike studieprogram. Resultatene viser at studentene med størst frykt for matte er helsevitenskapsstudenter, mens studenter ved tekniske fag har minst.

Les også: Dette bør du si ja til

Professor Snorre A. Ostad ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo mener matematikkundervisningen er for dårlig.

- Jeg tror ikke lærerne har forstått at et fag som matematikk krever en helt spesiell undervisning og forståelse, sier Ostad til forskning.no.

Siste fra biipMag.no: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag