RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks av ti innvandrergutter fullfører ikke videregående

JOBB Å GJØRE: Statsminister Erna Solberg og regjeringen står foran en stor utfordring når det gjelder frafall fra videregående. Her besøker hun Sommerskolen på Nydalen Videregående skole og deltar i timen Skippertak i matematikk.
JOBB Å GJØRE: Statsminister Erna Solberg og regjeringen står foran en stor utfordring når det gjelder frafall fra videregående. Her besøker hun Sommerskolen på Nydalen Videregående skole og deltar i timen Skippertak i matematikk. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
En ny rapport viser at 32 prosent av innvandrerelevene ikke klarer å fullføre videregående skole i Norge. Blant gutter er det bare fire av ti som fullfører.

Rapporten viser at 41 prosent av gutter fra ikke-vestlige land fullfører videregående skole, og 59 prosent av innvandrerjentene gjør det samme, skriver Aftenposten.

Rapporten er laget på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet samt Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Den omfatter levekårene til innvandrere i 13 norske større byer.

I Drammen og Asker sto sju av ti innvandrergutter igjen uten studie- eller yrkeskompetanse.

Forskerne mener frafallet først og fremst skyldes foreldrenes utdanningsnivå og inntekt, og ikke har bakgrunn i etnisiteten.

– Flere forskningsrapporter viser til at foreldrenes utdanningsnivå og elevenes karakterer i grunnskolen påvirker hvor stor sjanse det er for at man fullfører videregående skole. Innvandring har ingen egen effekt. Det som derimot ser ut til å spille en rolle, er når man flyttet til Norge, sier Fafo-forsker Anna Hagen Tønder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere