*Nettavisen* Nyheter.

Seks av ti mener EU påvirker for mye i Norge

Oslo (NTB): EU har for stor innflytelse i Norge, mener seks av ti spurte i en måling som Sentio har laget for Nationen.

58,6 prosent sier at EU har for mye makt. 34,6 prosent sier nei på spørsmålet om EU har for stor innflytelse, mens 6,8 prosent ikke har noen mening.

- Som statsviter vil jeg si at innflytelsen er stor, og så kan man diskutere hva som er for stort. Men det er jo et problem at en lar demokratisk valgte politikere fra andre land bestemme over norsk lov. I Norge beskylder vi gjerne EU for å ha et demokratisk underskudd, men det er ingenting mot det vi har gjennom EØS, sier professor i sammenlignende politikk og medlem av EØS-utvalget, Frank Aarebrot, til Nationen.

Nei til EUs leder Heming Olaussen mener at direktiver og forordninger reduserer norsk innflytelse.

Europabevegelsens leder Pål Frisvold mener undersøkelsen er rar ved å spørre «mener du EU har for stor innflytelse i Norge?».

- Det er et helt absurd spørsmål. Har dere spurt om kommunene har for mye innflytelse i livene våre? Eller om staten har det? Ut fra det spørsmålet vil jeg si at tallene er altfor lave. Det er et under at ikke flere synes EU har for mye makt. Neste gang kan dere spørre om folk synes kapitalen har for mye makt. Mer enn dette vil jeg ikke si, sier Frisvold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.