Gå til sidens hovedinnhold

Seks av ti støtter sexkjøp-forbudet

Oslo (NTB): Seks av ti støtter forbudet mot kjøp av sex, og to av ti er imot forbudet, viser en spørreundersøkelse som Sentio har utført på oppdrag fra Klassekampen.

Ifølge undersøkelsen svarer 65 prosent at de støtter forbudet mot kjøp av sex. 20 prosent sier de er motstandere av forbudet. Ser man på partipreferanser, viser det seg at 53 prosent av Fremskrittspartiets velgere vil beholde dagens forbud mot sexkjøp. 56 prosent av Høyre-velgerne støtter forbudet. 62 prosent av Venstres velgere vil beholde forbudet, skriver Klassekampen.

Samtidig slår regjeringserklæringen og samarbeidserklæringen mellom de fire borgerlige partiene fast at sexkjøploven skal evalueres. Det er kjent at Høyre, Frp og Venstre vil gjøre det lovlig å kjøpe sex. Regjeringens største parti, Høyre, begrunner ønsket om å oppheve forbudet mot kjøp av sex på denne måten:

- Vi har vært imot loven hele veien, av hensyn til de prostituerte selv. Undersøkelser viser at prostitusjonen har trukket seg inn i bakrommene og forteller om en brutalisering av miljøet. Denne meningsmålingen understreker at det er behov for mer informasjon om hva dette dreier seg om, sier Høyres justispolitiske talsperson Anders B. Werp.

Arbeiderpartiet var i sin tid med på å innføre forbudet mot sexkjøp. Blant Aps velgere svarer 74 prosent at det fortsatt skal være forbudt å kjøpe sex. Blant Sosialistisk Venstrepartis velgere svarer 73 prosent det samme. Flest motstandere mot sexkjøp er det i regjeringens støtteparti Kristelig Folkeparti, der 81 prosent mener dagens forbud må opprettholdes.

Det er fem år siden det ble forbudt å kjøpe sex i Norge, men det er ikke forbudt å selge sex. (©NTB)