RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks Birken-syklister drakk vaskemiddel før start

EN SLURK OMO: Før start i dag fikk seks birkebeinere i seg det nye flytende vaskemiddelet OMO Aktiv&Sport fra Lilleborg. Produsenten har så langt ikke kunnet svare på hvor farlig det eventuelt er å drikke vaskemiddelet i den tro at det er en sportsdrikk.
EN SLURK OMO: Før start i dag fikk seks birkebeinere i seg det nye flytende vaskemiddelet OMO Aktiv&Sport fra Lilleborg. Produsenten har så langt ikke kunnet svare på hvor farlig det eventuelt er å drikke vaskemiddelet i den tro at det er en sportsdrikk. Foto: Freddie Øvergaard/Lilleborg
Sist oppdatert:
Som et reklamestunt fikk årets Birken-syklister utdelt OMO vaskemiddel ved start. Flere av dem valgte å drikke vaskemiddelet.

Presseansvarlig i Birken, Ingrunn Rønningen Kleven, bekrefter episoden overfor Østlendingen.

- For andre gang deler vi ut OMO vareprøver i forbindelse med Birken. Prøvene deles ut sammen med startnummeret. Noen trodde det var en sportsdrikk og drakk vareprøven, bekrefter hun.

Alle de seks syklistene som drakk vaskemiddelet ble umiddelbart sendt til legesjekk.

- Hvordan er helsetilstanden til syklistene nå?

- Det kan jeg ikke uttale meg noe om. Så fort de kom til legevakta, er de utenfor vår kontroll. Jeg vet ikke om de stiller til start eller om de må bryte løpet som følge av inntaket av OMO, sier Kleven.

- Har dere opplevd noe liknende før?

- Nei. Første gang vi delte ut slike vareprøver var under Birkebeinerløpet i sommer. Da var det ingen som drakk vareprøvene, svarer hun.

- Kjempekjedelig
Kleven beskriver det som har skjedd som kjempekjedelig.

- Vi vil jo helst at deltakerne våre skal starte dagen annerledes enn dette, sier hun.

Kleven forklarer at vareprøven som ble delt ut var en flytende vare.

- Det var ikke pulver som i så tilfelle måtte ha blitt blandet ut før inntak. Dette er en helt ny type flytende OMO beregnet for treningstøy, sier hun.

Etter at de seks birkebeinerne drakk vareprøvene, ble bordet hvor vareprøvene deles merket tydelig med «Værsågod SÅPE MÅ IKKE DRIKKES»

Lilleborg: - Ikke farlig å drikke
Det er Lilleborg som produserer og markedsfører OMO vaskemiddel.

Østlendingen har vært i kontakt med informasjonssjef i Lilleborg, Anne Gjemdal.

- Vi beklager på det sterkeste at folk har misforstått og trodd at dette er en sportsdrikk. Vi håper de berørte blir tatt godt hånd om, sier hun.

- Er det farlig å drikke OMO Aktiv&Sport på denne måten?

- Vi har vært i kontakt med Giftinformasjonen i dag. De sitter på all nødvendig dokumentasjon om produktet og har bistått de involverte i saken. OMO Akitv&Sport er et flytende tøyvaskemiddel og det er ingen helsefare knyttet til å svelge det, svarer Gjemdal.

Kontakt lege
Hun legger til at det i sikkerhetsbladet for produktet står følgende: «Ved svelging, drikk to til tre glass vann eller melk og kontakt lege.»

- Produktet er merket i henhold til et strengt regelverk. Vi mener også at det tydelig framkommer at dette er et vaskemiddel. Det er understreket på etiketten på forsiden. Når folk likevel har misforstått, tar vi det til etterretning. Vi kan ikke annet enn nok en gang å beklage det inntrufne, sier Gjemdal til Østlendingen.

Det var Hamar Arbeiderblad som første gang omtalte saken.


Les flere saker i Østlendingen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere