Gå til sidens hovedinnhold

Seks dømt for menneskehandel

Bergen (NTB): Seks rumenere er i Bergen tingrett dømt for grov menneskehandel.

Tre kvinner og tre menn er dømt for blant annet menneskehandel ved utnyttelse av mindreårige i forbindelse med salg av gullvarer, til tigging og tyverier. I dommen presiseres det at det dreier seg om grov menneskehandel, og at utnyttelse av mindreårige anses som svært alvorlig.

Ifølge retten er denne saken spesiell i den forstand at den gjelder utnyttelse av egen familie, blant annet egne barn og svigerbarn.

Den mildeste dommen er på ett år og seks måneders fengsel, mens de strengeste straffene er på tre år og seks måneders fengsel. Personene som har fått de strengeste straffene, en kvinne og en mann, er i tillegg til menneskehandel også dømt for medvirkning til voldtekt og medvirkning til seksuell omgang med barn under 14 år.

Tiltalen mot de seks gikk ut på at de skal ha fått mindreårige jenter til å stjele og tigge for dem mellom 2008 og 2010. Flere av dem var også tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige. En kvinne var tiltalt for å ha giftet bort sin mindreårige datter mot penger flere ganger.

Dette er den mest omfattende menneskehandelsaken i norsk rettshistorie. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin