RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ALVORLIG ULYKKE: Ifølge det britiske mediet Sky News skal seks personer være døde etter at en søppelbil kjørte inn i en gruppe fotgjengere i Glasgow i Skottland mandag ettermiddag. Foto: Scanpix
ALVORLIG ULYKKE: Ifølge det britiske mediet Sky News skal seks personer være døde etter at en søppelbil kjørte inn i en gruppe fotgjengere i Glasgow i Skottland mandag ettermiddag. Foto: Scanpix

Seks drept av søppelbil i Glasgow

Sist oppdatert:
Sju personer er hardt skadd.

Kvart på sju mandag kveld kunne politiet i Skottland bekrefte at seks personer ble drept da en søppelbil kom ut av kontroll og kjørte på en gruppe fotgjengere i Glasgow.

Til det britiske mediet Sky News sier politisjef Stewart Carle at minst sju personer er hardt skadd, og at antallet skadde trolig kommer til å stige.

- 100 kilometer i timen
Fotgjengerne skal ifølge Sky News ha stått og ventet på å krysse veien utenfor stasjonen Queen Street station i sentrum av byen da ulykken skjedde. Søppelbilen kolliderte så med hotellet Millenium Hotel, hvor den så stoppet.

Skotsk politi anslår at bilen kjørte en avstand på hele 300 meter oppå fortauet før den stoppet.

– Det er flere døde og flere skadde, men jeg kan ikke bekrefte hvor mange. Nødetatene jobber på stedet nå, sier en talsperson for det skotske politiet.

Et øyevitne til hendelsen sier han tror søppelbilen hadde en fart på over 100 kilometer i timen.

- Hørte sjåføren hadde fått hjerteinfarkt
Senere mandag ettermiddag sa politiet i Skottland at det ikke er noe som tyder på at ulykken var en kriminell handling. Samtidig ble det understreket at politiet trenger tid til å etterforske ulykken.

Flere medier melder om øyevitner som skal ha sett sjåføren av søppelbilen liggende over rattet da den kjørte inn i gruppen med fotgjengere.

Restauranteier George Smith sier til Sky News at han hørte at sjåføren av søppelbilen hadde fått et hjerteinfarkt.

– En kunde gikk inn til restauranten og fortalte hva som skjedde. Vi gikk ut, og etter fem minutter kom den første ambulansen, sier han.

Politiet beskriver hendelsen som svært alvorlig, og det arbeides nå med å behandle folk på stedet. Flere av dem som ble truffet av søppelbilen kan ha blitt kastet så langt som 15 meter bortover gata.

Ulykken skjedde rundt klokken halv fire norsk tid mandag ettermiddag.

Her kan du følge Sky News sin direktesending i forbindelse med ulykken:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere