RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept da brannbomber traff buss i Bangladesh

Minst seks personer, blant dem to barn, ble drept da opposisjonstilhengere i Bangladesh kastet brannbomber mot en fullstappet buss i hovedstaden Dhaka, opplyser politiet.

Angrepet skjedde fredag kveld. Minst 30 personer ble såret, og for flere av dem er tilstanden kritisk, opplyser en talsmann for politiet, Raziur Rahman.

Ytterligere tre personer er drept i et tilsvarende angrep på en lastebil i Barisal-distriktet sør i landet.

Nasjonalistpartiet nektet å delta i valget på ny nasjonalforsamling for ett år siden fordi de mente det ville bli preget av valgfusk. For en måned siden trappet de opp protestene mot regjeringen i et forsøk på å få statsminister Sheikh Hasina til å trekke seg og utlyse nyvalg.

Partiet har blokkert veier, jernbanelinjer og elver og har varslet at aksjonene vil fortsette til regjeringen går av. Fra søndag morgen har det oppfordret til en 72 timer lang generalstreik.

Konflikten er relatert til en bitter maktkamp mellom to av landets mektigste kvinner, statsminister Hasina og erkerivalen Negum Khaleda Zia, som leder opposisjonspartiet. De to har skiftet på å være statsminister i mesteparten av de 20 siste årene.

Human Rights Watch oppfordret lørdag alle landets partier til å samarbeide for å få slutt på voldsspiralen. Minst 70 personer er drept og hundrevis såret i volden den siste måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere